Sari la conținut

Ce carne are cele mai multe antibiotice. Medic: Este cea mai populară și consumată în cantități mari

Sursă foto: Getty Images

Reziduurile de antibiotice din carne pot ajunge în corpul uman atunci când aceasta este consumată, ceea ce poate duce la dezvoltarea rezistenței la antibiotice și la alte probleme de sănătate, informează medicul Ulyana Suprun. Ea împărtășește care carne conține aceste medicamente dăunătoare în cele mai mari cantități și cum afectează consumul acesteia organismul.

Care carne are cele mai multe antibiotice?

„Conform cercetărilor, antibioticele sunt cel mai frecvent utilizate în producția de carne de pui și de porc. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de carne sunt cele mai populare și sunt consumate în cantități mari. În plus, puii și porcii sunt adesea crescuți în spații închise, ceea ce favorizează răspândirea infecțiilor și necesită utilizarea frecventă a antibioticelor pentru a preveni îmbolnăvirea”, spune Uliana Suprun și explică modul în care carnea care conține antibiotice poate afecta organismul uman după consum.

Ea a spus că antibioticele sunt folosite destul de des în ferme – pentru a trata infecțiile la animale, pentru prevenire și pentru a îmbunătăți creșterea. De aceea, aceste substanțe medicamentoase pot fi găsite și în carne.

Puiul și carnea de porc sunt cele mai disponibile tipuri de carne. Acest lucru le face populare în rândul persoanelor cu venituri diferite. În plus, aceste tipuri de carne sunt versatile din punct de vedere culinar și pot fi folosite pentru a prepara o varietate de mâncăruri.

Care sunt riscurile consumului de antibiotice în alimente?

Potrivit expertului, consumul regulat de carne care conține reziduuri de antibiotice poate duce la:

Dezvoltarea rezistenței la antibiotice. Bacteriile devin rezistente la antibiotice, făcând dificilă tratarea bolilor infecțioase la om.

Perturbarea microflorei intestinale. Antibioticele pot distruge bacteriile benefice din intestin, ceea ce poate duce la probleme digestive și imunitare.

Reacții alergice. Unele persoane pot avea reacții alergice la reziduurile de antibiotice din carne.

Cum să reduceți riscul de antibiotice?

Medicul oferă următoarele sfaturi:

  • Alegeți carne de la producători de încredere
  • Alegeți produse de la ferme care aderă la practici responsabile de utilizare a antibioticelor.
  • Cumpărați carne etichetată „organică”. Acest lucru este de fapt foarte important și înseamnă că animalele nu au primit antibiotice în timpul creșterii lor.
  • Gătiți bine carnea. Tratamentul termic ajută la uciderea majorității bacteriilor, inclusiv a celor care pot fi rezistente la antibiotice.
  • Limitați-vă consumul de carne de pui și de porc.
  • Diversificați-vă dieta cu alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de vită, miel sau curcan.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel