Sari la conținut

Ce boli grave poți preveni dacă mănânci nuci sau alune

Vești bune pentru cei cărora le place să ronțăie nuci și alune. Cercetătorii de la Harvard Medical School au descoperit o legătură între consumul de nuci și un risc scăzut de cancer pancreatic în cazul femeilor.

Mai exact, femeile care mănâncă nuci sau alune cel puțin de două ori pe săptămână ăși reduc riscul de cancer pancreatic.

Studiul a fost publicat în British Journal of Cancer și se bazează pe date de la 75.680 de femei care nu au avut niciodată cancer.

Alte cercetări au scos la iveală că cei care mănâncă nuci și alune au un risc mai scăzut de obezitate, de boli de inimă, de sindrom metabolic și de diabet de tip 2.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel