Sari la conținut

Ce boli grave poți face din cauza stresului

Ne luptăm cu stresul în fiecare zi. Și cu cât mai mult ne luptăm cu el, cu atât mai greu este de ținut în frâu. Mai mult, pare a se adânci cu fiecare zi care trece, iar gândurile legate de plăți, datorii și altele asemănătoare dau buzna peste noi. Orice îngrjorare micuță se transformă peste noapte în simțăminte copleșitoare, care îți afectează toată viața și nu te mai lasă să te concentrezi la ceea ce este esențial. Însă atunci când ești într-o stare continuă de stres, acest lucru îți dăunează, și nu numai la nivel de gândire, ci la nivel de sănătate. Uite ce face stresul corpului tău!

Stresul cronic face ca hormonii stresului să fie eliberați în exces. Iar cu acest exces hormonal prin corp, poți opri cu foarte mare greutate ceea ce s-a declanșat. Ca urmare, sistemul tău are de suferit. Stresul declanșează și inflamația în organism, ducând la tensiune ridicată și la o rezistență foarte redusă în ceea ce privește bolile. Corpul tău începe să se simtă din ce în ce mai obosit, pielea începe să reacționeze negativ și începi să te simți din ce în ce mai obosită fizic și emoțional.

Stresul crește riscul de infarct

Știai că ccele mai multe atacuri de cord se produc în zilele de luni? Acest lucru se pare că este direct legat de stresul la locul de muncă. În timpul momentelor foarte tensionate, corpul eliberează hormoni, care odată lăsați liberi în corp, încep să facă ravagii, cauzând și infarct.

Stresul este direct legat de diabet

Cercetătorii au demonstrat faptul că un copil care a suferit abuzuri atunci când era mic, are un nivel mai înalt de inflamații cronice, în timp ce subiecții care au crescut în condiții socio-economice de sărăcie sunt predispuși de două ori mai mult să facă diabet de tip 2 ca și adulți, datorită nivelului crescut de inflamații. Continuarea pe elli.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel