În ce boli este eficientă homeopatia

Homeopatia tratează aceleaşi boli ca şi medicina convenţională, însă şansele de reuşită depind și de „puterea de luptă” a organismului.

„E o formă de terapie profundă care se adresează persoanelor care doresc abordarea problemelor de sănătate dintr-o perspectivă individualizată. Dife­rența față de medicina clasică, alopată, este aceea că homeopatia nu lucrează cu substanțe toxice pentru organism, nu împiedică mecanismele naturale ale vindecării, ci, dimpotrivă, le ajută să se desfășoare. Prin urmare, sistemul imunitar iese întărit”, explică Irina Firuți, medic homeopat.

Principiul de funcţionare al medicamentelor homeopate, realizate integral din surse naturale, e similar cu cel al vaccinurilor, care introduc microbi în organism pentru a stimula pro­ducerea de anticorpi.

„O sub­stanţă care provoacă boală în doză mare depăşeşte capacitatea organismului de a se apăra. Aceeaşi substanţă, dar în doză infinitezimală, stimulează organismul să ia măsuri de apărare”, explică Sorin Dan Cadar, medic primar ORL, specialist în homeopatie.

Prin contrast, tratamentele aplicate de medicina convenţională acţionează împotriva bolii „dând la o parte mecanismele de apărare ale organismului şi făcând treaba în locul lor”.

În ce boli sunt rezultatele cele mai bune

Şansele de vindecare depind de cât de mult a afectat boala sistemul intern de apărare. „Condiţia primară este ca organismele să fie reactive. Adică să mai aibă capacitatea de reacţie la stimuli”, subliniază Sorin Cadar.

Tratamentul dă cele mai bune rezultate în cazul bolilor digestive, ale aparatului respirator, uro-genitale, endocrine, imunitare, alergice, dermatologice şi neuro-psihice.

Stopează recidivele la copii

Homeopatia poate fi o primă opţiune de tratament, poate urma tratamentului alopat (con­venţional) sau îl poate seconda pe acesta din urmă pentru a creşte şansele de vindecare.

Sorin Cadar recomandă terapia homeopată ca primă opţiune în special în cazul bolilor acute sau cronic – recidivante ale aparatului respirator, ale aparatului uro – genital, sau în afecţiunile alergice. Unul dintre principalele beneficii ale tratamentului homeopat este capacitatea acestuia de a împiedica apariţia recidivelor, favorizate de remediile convenţionale.

Vorbind depre copii, medicul spune că ajung la homeopat copii „îndopaţi cu antibiotice, antialergice”. Există însă şi situaţii în care remediile homeopate nu dau rezultatele aşteptate şi pot fi folosite numai ca adjuvanţi ai tratamentului alopat. Printre acestea se numără cancerul, tuberculoza, litiaza biliară de dimensiuni mari, fibromul uterin diagnosticat târziu, afec­ţi­unile reumatice vechi, diabetul insulino-dependent.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

7 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

26 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

47 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: