Vești proaste pentru femeile care preferă să-și pună unghii cu gel: dermatologii avertizează că acest tip de manichiură poate cauza grave probleme de sănătate.
Unghiile cu gel se realizează prin două tehnici: cu lumină UV sau cu un activator de gel. În primul caz, gelul este întărit prin așezarea unghiilor sub un aparat cu lumină UV timp de aproximativ 2 minute. Cea de-a doua tehnică presupune aplicarea unui activator de gel special.
Lumina UV folosită poate duce la ruperea și subțierea unghiilor și crește considerabil riscul de cancer de piele producând leziuni asemănătoare cu cele cauzate de solarele de bronzat.
Potrivit unui studiu din 2009, două femei de vârstă mijlocie au dezvoltat tumori la nivelul mâinilor în urma expunerii frecvente la razele UV deși niciuna dine ele nu avea un istoric familial în cancerul de piele.
Unghiile cu gel au apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite ale Americii. Inventatorul acestui tip de unghii a fost un medic stomatolog cu numele de Fred Slack, care a descoperit accidental unghiile false, în timp ce lucra la o dantură.
Rupându-i-se o unghie, el a încercat să îşi construiască una nouă, pentru a diminua durerea. Datorită faptului că durerea dispăruse şi unghia părea cât mai naturală, el a continuat cercetările de construcţie a unghiilor false.
De atunci s-au inventat diverse tehnici de modelare, de întreţinere şi de curăţare a unghiilor sau de expunerea la ultraviolete. Tot în Statele Unite ale Americii a fost inventat gelul pentru construcţia unghiei false.
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…
Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…