Categories: Stil de viaţă

Ce au în comun oamenii care trăiesc mult? Specialiștii americani au dezvăluit misterul

Ce au în comun oamenii longevivi? Cercetătorii au studiat acest aspect și au ajuns la o concluzie uluitoare: credința îți prelungește viața!

Credincioșii trăiesc cu patru ani mai mult decât ateii, e concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, care au analizat ppeste 1.000 de anunțuri la rubrica de decese, publicate în mai multe orașe mari din SUA în decurs de un an.

Dana Lascu

Psihologii cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio au găsit o corelație incredibilă între credință și longevitate. Ei spun că oamenii credincioși trăiesc, în medie, cu 4 ani mai mult decât ateii pentru că sunt mai sociabili, mai darnici și mai voluntari.

După ce au analizat peste 1.000 de anunțuri mortuare, ei au ajuns la concluzia că doar socializarea dă un impuls longevității de cel puțin un an, sugerând că elemente ale vieții religioase – precum consumul redus de alcool – contribuie și ele suplimentar la asta.

„Ai multe de câștigat de pe urma afinității religioase după am constatat noi”, susține cercetătorul principal Laura Wallace, doctorand în psihologie la Universitatea de Stat din Ohio.

Dr Baldwin Way, profesor asociat la aceeași universitate, coautor al lucrării, îi susține și el teoria. „Studiu aduce probe convingătoare că există o relație între participarea la acte religioase și cât de mult trăiește o persoană”, a spus acesta.

Cercetătorii au analizat 1.096 de anunțuri mortuare din 42 de orașe mari din SUA, publicate între august 2010 și august 2011. Ei au constatat că persoanele în ale căror anunțuri de deces figura faptul că erau adepte ale unei religii trăiseră, în medie, cu 5,64 de ani mai mult decât cei în ale căror anunțuri nu se spunea așa ceva. Dar, atunci când se lua în considerare sexul persoanelor respective și statutul lor marital, diferența scădea la 3,84 de ani.

Și ateii beneficiază de pe urma ei

Dr. Wallace a spus că „am constatat că voluntariatul și implicarea în organizații de acest fel aduc un plus de longevitate peste cel pe care-l dă credința”. O explicație ar putea fi faptul că multe dintre religii interzic consumul de alcool sau de droguri ori sexul cu mai mulți parteneri, a motivat specialistul. Ea a arătat și că în orașele unde sunt comunități religioase mari, care nu încearcă să convertească toți localnicii, „acest efect benefic se răsfrânge și asupra ateilor, care ajung să trăiască la fel de mult cât credincioșii”.

Studiul, care a fost publicat în iunie în jurnalul Social Psychological and Personality Science, se adaugă unora anterioare care arătau că credința are efect benefic asupra sănătății.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

11 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

31 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

51 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: