Din cuprinsul articolului
Până astăzi, 3 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 735.484 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
681.271 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 827 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Ce analize trebuie să faci după ce te-ai vindecat de coronavirus?
Spirometria este un test prin care se măsoară cât de „sănătoși” sunt plămânii și poate fi folosită pentru a diagnostica sau monitoriza unele afecțiuni pulmonare. În timpul testului veți expira (sufla) cât de mult aer și cât de tare puteți într-un dispozitiv numit spirometru. Testul măsoară cât de mult aer expirați în total și cât de mult aer expirați în prima secundă a testului. Este un test de efort, nu este dureros și durează de obicei aproximativ 10-15 minute.
Dacă plămânii au leziuni post COVID, veți face tratament cu medicamentele numite corticoizi. Aceasta ca să nu ajungeți la fibroză pulmonară ireversibilă, adică țesut pulmonar nefuncțional.
Dr. Iulia Filipescu, medic specialist pneumologie: „Se poate iniția tratatament după ieșirea din carantină, corticoterapie orală, cu doze scăzânde, în medie cam o lună de zile. Fibroza pulmonara poate persista –au arătat și studiile – până la 3-6 luni, iar în lipsa oricărui tratament poate deveni ireversibilă”.
Dr. Dana Nedelcu, medic primar radiologie: „Vin oameni după ce au fost infectați, după ce au stat în izolare, vin să se caute și constată marea dramă care rămâne după: fibroză, suprainfecțiile, abcedarea”, conform Știrilor ProTv.
Abcedarea înseamnă că apar bacterii oportuniste și dau pneumonii clasice. Aceste bacterii oportuniste profită tocmai de lupta sistemului imunitar cu virusul.
Dacă pe radiografie nu se văd leziunile, deși acestea există, nu veți avea șansa să primiți tratamentul care reduce riscul de a rămâne toată viața cu cicatrici în locul celulelor funcționale din plămân.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…