Studiile au arătat că ceea ce mănânci îți afectează și pielea. Așa că înainte să începi să cheltuiești banii pe produse care să mascheze problemele piele, mai bine le tratezi din interior.
Dacă ai acnee:
– Stai departe de lactate deoarece s-a demonstrat că aceste alimente cresc nivelul hormonilor sexuali masculini și al insulinei.
– Mănâncă alimente bogate în antioxidanți: fructe și legume conțin antioxidanți care scad nivelul inflamației din corp. Persoanele care se confruntă cu acneea au de obicei niveluri scăzute de virtamina C și betacaroten și au carențe de zinc și seleniu, două minerale care reglează activitatea antioxidanților.
– Apariţia acneei a fost pusă în legătură și cu deficiența de omega 3, omega 6, precum şi de vitaminele A şi E. Femeilor li se recomandă să consume peşte (omega 3), cereale integrale (fibre) şi alimente pe bază de soia, aceste alimente având printre efectele sănătoase şi scăderea nivelului de testosteron. Alte alimente care ameliorează acneea sunt fructele de pădure, nucile, urzicile şi ceaiul verde.
Dacă ai pielea grasă:
-. Bazează-te pe migdale, deoarece sunt bogate în vitamina E, esențială pentru menținerea sănătății pielii. Flavonozii pe care îi conțin migdalele sunt, de asemenea, importanți pentru piele.
– Consumă grapefruit. Este bogat în fibre și vitamina c, un antioxidant puternic. Fructul ajute și la eliminarea grăsimii.
Dacă ai pielea uscată:
– Bea apă
– Consumă spanac deoarece are un conținut important de vitamina A și menține pielea hidratată
– Avocado e plin de nutrienți hidratanți, precum vitamina C și E. ”Avocado e mai eficient dacă îl aplici pe piele pentru că are acizi grași care întăresc bariera naturală de protecție a pielii.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…