Sari la conținut

Ce alimente să nu mănânci niciodată când ți-e foame

nu te mai simți flămând

Tot așa cum nu este bine să se facă cumpărături cu stomacul gol, tot așa experții afirmă că nu este bine ca foamea intensă să fie potolită cu anumite alimente.

Nerecomandată este o mâncare condimentată. „Dacă nu aveți nimic în stomac, nimic nu va împiedica alimentele condimentate să intre în contact cu mucoasa și acest lucru poate provoca iritații”, arată gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil să se evite orice fel de mâncare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui măr sau al unei banane, fără nimic altceva alături, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene. Este preferabil zahărului din bomboane și biscuiți, însă trebuie adăugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau brânză de vaci.

Trebuie evitate și pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind că cine mănâncă astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sărate și se digerează rapid. O specialistă în nutriție recomandă pregătirea unui sandwich adevărat, de exemplu cu file de curcan și pâine completă.

Portocalele, menta, cafeina și sosul tomat fac stomacul să producă acid, consumatorii riscând să se aleagă cu iritații și inflamații. Cei care suferă de gastrită nu ar trebui să bea cafea.

Deși sushi este cunoscut ca o mâncare sănătoasă, orezul alb nu conține destule fibre, iar sosul soia este prea sărat. „Imediat va apărea setea, iar creierul confundă setea și foamea, așa încât consumul de alimente crește, deși un pahar de apă ar fi suficient”, arată Huffington Post, preluat de 7sur7.be.

Ultima capcană enunțată este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedează așa se îmbată mai repede, iar alcoolul băut duce la scăderea nivelului de leptină, hormonul care transmite la creier starea de sațietate.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel