Din cuprinsul articolului
Iarna, organismul nostru este mult mai predispus la agenții patogeni. Aceștia ne pot infecta, manifestându-se prin viroze, gripe și răceli. Pentru a diminua acest risc, specialiștii ne sfătuiesc să fim mult mai atenți la alimentația noastră, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate influența atât severitatea bolii, cât și perioada în care aceasta se manifestă. Iată ce alimente trebuie să adaugi în dieta ta, mai ales iarna!
Foarte important în sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului.
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.
Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi”, recomandă Cristi Mărgărit, nutriționsit, citat de Antena 3.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…