Din cuprinsul articolului
Ce alimente NU trebuie să lipsească din alimentație în sezonul RECE. Medic: Este cea mai valoroasă sursă de proteine.
Într-o postare pe contul personal de socializeare, dr. Mihaela Bilic spune ce ar trebui să mănânci când vine frigul. Medicul spune că alimentul de bază din sezonul rece este plin de proteine. Specialistul spune că are multe vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.
„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne! Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complete. Proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative, organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Facem ce facem și tot la slăbit am ajuns! Întrebarea este ce alegem: vită, porc sau pui?”, spune medicul.
Carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui? Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane.
Dr. Bilic: „Alimentația pe care o primesc puii/găinile influențează în mod direct concentrația de nutrienți din carne. Hrana bogată în lucernă scade conținutul de colesterol, prezența semințelor de in duce la creșterea procentului de Omega-3, iar boabele de porumb bogate în caroten dau grăsimii o culoare galbenă. Un ultim secret: carnea de pui se consumă bine gătită, temperatura ridicată elimină riscul infectării cu salmonella”.
„O fi puiul cea mai consumată carne la nivel mondial, dar sper că la noi, la români, porcul să fie campion! Poate nu știați dar carnea de porc este tot o carne albă, în cărțile de nutriție e pusă alături de carnea de pasăre și de vițel. Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie”, mai spune medicul.
„Și dacă am pomenit de grăsime, e mare diferență între bucățile de carne pe care le consumăm: mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Deci nu tot porcul e gras! Culmea este că prin gătit grăsimea se topește și rămâne în cratiță, deci carnea preparată termic pierde din numărul de calorii. Porcul are avantajul că nu trebuie hrănit intensiv, poate fi sacrificat la orice vârstă și la orice greutate și va fi bun din vârful urechilor până în vârful cozii!
Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc…dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie!!”, conchide medicul specialist pe Facebook.
STUDIU despre somn. Mulți cred că, odată ce pun capul pe pernă, trebui să adoarmă imediat…
Credeți că sunteți o persoană care dorește să îi mulțumească pe ceilalți? Deși uneori acest…
Horoscop 29 octombrie. Momente de neuitat pentru nativii din Berbec. Previziuni complete pentru toate zodiile.…
Țara care intervine asupra modului de plata a concediilor medicale pentru angajatii de la stat…
Am trecut de jumătatea anului 2024 și începem să facem un bilanț al obiectivelor pe…
Majoritatea gospodăriilor sunt afectate de depunerile de calcar din interiorul vasului de toaletă, care au…