Categories: Stil de viaţă

Ce alimente declanșează sindromul intestinului iritabil?

Sindromul intestinului iritabil (IBS) este un grup de simptome care apar împreună, inclusiv dureri repetate în abdomen și modificări ale mișcărilor intestinale, cum ar fi diaree, constipație sau ambele, potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale, parte a Institutelor Naționale de Sănătate din SUA.

În plus, Institutul a precizat că anumite probleme pot fi un factor în dezvoltarea SII, cum ar fi, de exemplu:

  • Evenimente stresante sau dificile în copilărie, cum ar fi abuzul fizic sau sexual.
  • Anumite probleme psihice, cum ar fi anxietatea, depresia și tulburarea simptomelor somatice.
  • Infecții bacteriene în tractul digestiv.
  • Proliferarea bacteriană în intestinul subțire, o creștere a cantității sau o schimbare a tipului de bacterii din intestinul subțire.
  • Intoleranță sau sensibilitate la anumite alimente care provoacă simptome digestive.

Ce alimente declanșează sindromul intestinului iritabil?

În ceea ce privește acest ultim factor, Mayo Clinic, o organizație non-profit dedicată practicii clinice, educației și cercetării, a dezvăluit că alimentele care agravează această afecțiune sunt produsele lactate, citricele, fasolea, varza și băuturile carbogazoase.

În mod similar, portalul portughez de sănătate, nutriție și wellness ‘Tua Saúde’ a indicat că alte alimente care declanșează sindromul colonului iritabil sunt „cafeaua, ciocolata, băuturile energizante, ceaiul negru și ceaiul verde; consumul de băuturi alcoolice și alimentele care conțin îndulcitori artificiali; condimente precum piperul, condimentele, cuburile de bulion și sosurile; și alimente cu un conținut ridicat de grăsimi și zahăr, cum ar fi alimentele prăjite, cârnații, bucățile grase de carne roșie, brânzeturile galbene, brânzeturile cu smântână, alimentele congelate precum nuggets, pizza sau lasagna, fast-food, biscuiții umpluți, prăjiturile procesate, printre altele”.

Site-ul a mai arătat că alimentele care ar trebui consumate cu moderație sau evitate dacă este posibil sunt:

  • Cerealele integrale, secara, produsele din făină integrală, pastele făinoase.
  • Bananele verzi și porumbul.
  • Leguminoase, cum ar fi linte, năut, sparanghel și mazăre.
  • Legume precum varza de Bruxelles, broccoli, ceapă și usturoi.

 

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

33 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: