Mamele in devenire sunt adesea nesigure in legatura cu ce mai au voie sa manance. Solutia este de altfel foarte simpla – prin cinci strategii prezentate in cele ce urmeaza.
Este branza din lapte nepasteurizat? Se pot comanda pastele si fara somon? Pot manca sunca cruda? Multe femei fac din meniul zilei o adevarata stiinta cand sunt insarcinate. Dar in realitate nu este chiar atat de complicat. Prin aceste strategii, nu se poate da gres.
Cu cat e mai colorata mancarea din farfurie, cu atat mai sigur e ca veti asimila toate nutrientele de care aveti nevoie in timpul sarcinii. Un beneficiu in plus: bebelusul invata prin lichidul amniotic gusturile alimentelor. Mai tarziu el va prefera aceste gusturi inaintea altora, dupa cum arata studiile.
Reducerea prea drastica a meniului poate conduce la un deficit de nutrienti necesari fatului, dar si mamei. Bineinteles ca oricand se poate intampla ceva, dar riscul unei infectii alimentare care sa se transmita copilului este foarte scazut. Doar 0,005% din totalitatea nou-nascutilor sunt afectati de listerioza, si nici acestia nu raman obligatoriu cu sechele.
Continuarea pe Lyla.ro
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…