Categories: Ştiri sănătate

CDC: Se va reduce perioada de autoizolare la domiciliu. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a sta mai puțin de două săptămâni acasă?

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din S.U.A a actualizat condițiile de autoizolare la domiciliu, în cazul unei posibile infectări cu noul coronavirus. Cum s-au schimbat măsurile și ce perioadă de timp vor petrece de acum americanii în carantină?

Potrivit WebMD, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din S.U.A. a redus perioada de autoizolare la domiciliu, în funcție de prezența simptomelor și rezultatul testului Covid-19. Astfel, se pare că americanii vor fi nevoiți, de acum, să petreacă între 7 și 10 zile în autoizolare, față de cele 14 zile impuse inițial.

Acest lucru depinde de forma simptomelor și manifestarea lor. Persoanele care nu dezvoltă simptome specifice Covid-19 au nevoie aproximativ 10 zile de carantină. Cu atât mai mult, dacă rezultatul testului efectuat este negativ, perioada poate fi redusă până la 7 zile.

CDC speră ca noua perioadă de carantinare să încurajeze oamenii să respecte măsurile de prevenire și siguranță. Dr. Henry Walke, manager al CDC-ului, a raportat că oamenii vor fi atenți la dezvoltarea unor posibile simptome pentru 14 zile de la expunere, deși perioada de izolare a fost redusă. De asemenea, CDC recomandă efectuarea testelor Covid-19, iar dacă acestea sunt negative, sunt șanse minime ca persoanele să dezvolte infecția cu noul coronavirus.

Până în acest moment, perioada de autoizolare în cazul unui test negativ nu a fost stabilită în mod concret.

Perioada inițială de 14 zile de autoizolare a fost impusă deoarece majoritatea persoanelor dezvoltă simptome după primele 5-10 zile de la infectare. Foarte puțini oameni dezvoltă simptome abia după 14 zile. Drept urmare, având în vedere că perioada de manifestare a simtomelor este relativ scurtă, există motive pentru a reduce și timpul de carantinare.

În prezent, CDC recomandă persoanelor să stea 14 zile acasă după un contact direct cu o persoană bolnavă. „Contactul direct” este definit de apropierea la mai puțin de 2 metri, pentru mai mult de 15 minute cu o persoană infectată. De asemenea, contactul direct include îngrijirea unei persoane bolnave, contactul fizic direct  cu o persoană infectată sau utilizarea comună a lucrurilor personale.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

41 de minute ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

o oră ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

2 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

3 ore ago

Citeste si: