Categories: Ştiri sănătate

CDC: Se va reduce perioada de autoizolare la domiciliu. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a sta mai puțin de două săptămâni acasă?

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din S.U.A a actualizat condițiile de autoizolare la domiciliu, în cazul unei posibile infectări cu noul coronavirus. Cum s-au schimbat măsurile și ce perioadă de timp vor petrece de acum americanii în carantină?

Potrivit WebMD, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din S.U.A. a redus perioada de autoizolare la domiciliu, în funcție de prezența simptomelor și rezultatul testului Covid-19. Astfel, se pare că americanii vor fi nevoiți, de acum, să petreacă între 7 și 10 zile în autoizolare, față de cele 14 zile impuse inițial.

Acest lucru depinde de forma simptomelor și manifestarea lor. Persoanele care nu dezvoltă simptome specifice Covid-19 au nevoie aproximativ 10 zile de carantină. Cu atât mai mult, dacă rezultatul testului efectuat este negativ, perioada poate fi redusă până la 7 zile.

CDC speră ca noua perioadă de carantinare să încurajeze oamenii să respecte măsurile de prevenire și siguranță. Dr. Henry Walke, manager al CDC-ului, a raportat că oamenii vor fi atenți la dezvoltarea unor posibile simptome pentru 14 zile de la expunere, deși perioada de izolare a fost redusă. De asemenea, CDC recomandă efectuarea testelor Covid-19, iar dacă acestea sunt negative, sunt șanse minime ca persoanele să dezvolte infecția cu noul coronavirus.

Până în acest moment, perioada de autoizolare în cazul unui test negativ nu a fost stabilită în mod concret.

Perioada inițială de 14 zile de autoizolare a fost impusă deoarece majoritatea persoanelor dezvoltă simptome după primele 5-10 zile de la infectare. Foarte puțini oameni dezvoltă simptome abia după 14 zile. Drept urmare, având în vedere că perioada de manifestare a simtomelor este relativ scurtă, există motive pentru a reduce și timpul de carantinare.

În prezent, CDC recomandă persoanelor să stea 14 zile acasă după un contact direct cu o persoană bolnavă. „Contactul direct” este definit de apropierea la mai puțin de 2 metri, pentru mai mult de 15 minute cu o persoană infectată. De asemenea, contactul direct include îngrijirea unei persoane bolnave, contactul fizic direct  cu o persoană infectată sau utilizarea comună a lucrurilor personale.

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

56 de secunde ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

31 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: