Din cuprinsul articolului
Cauzele varicelor. Medicul Toni Feodor a explicat din ce motiv apar varicele și care sunt simptomele pe care nu ar trebui niciodată să le ignorați.
„Varicele sunt o boală venoasă, în care venele îşi pierd structura şi funcţia de întoarcere a sângelui. Este o boală frecventă. Aproape 4 milioane de români suferă de această boală”, a spus medicul Toni Feodor, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.
Una dintre cauze este stilul de viaţă, factorii comportamentali, sedentarismul, alimentaţie scăzută în vitamina C. A doua cauză este şi cea genetică, pentru că pacienţii vin cu o încărcătură genetică, iar cea de-a treia cauză este determinată de constituţie. Sunt unii cu pielea tare.
Proporţia dintre colagen solubil şi insolubil ne dă o anumită patologie. Patologie de perete abdominal, hernie sau o patologie vasculară separată. Este un sindrom rara, dar foarte grav, unde există o disproporţie dintre elastină şi ţesut conjunctiv unde vasele se dilată foarte mult.
Întotdeauna semnele sunt precedate de anumite simptome, precum senzaţie de picior obosit şi greu, de picior umflat sau de înţepături, care anunţă că este o presiune venoasă crescută. Un alt simptom este prezenţa crampelor musculare nocturne.
Înainte de tratament trebuie să avem un diagnostic precis. Fiecare pacient vine cu o hartă. Este ca un fel de GPS pe care noi îl facem un ajutorul ecografului. Ştim care este vena bolnavă. S-a constatat că jumătate dintre cazurile de recidivă sunt din cauza diagnosticului imprecis.
Ca să avem rezultate cât mai bune, noi, atunci când facem o incizie, lăsăm organismul să se vindece. Organismul va forma noi vase şi vene. Durerile postoperatorii sunt mult mici. În 30 de minute, pacientul s-a ridicat şi a plecat acasă.
Femeile îşi acordă mai multă atenţie picioarelor şi vin în stadii incipiente. Bărbaţii sunt mult mai predispuşi pentru a face o tromboflebită.
Persoanele care stau mai mult timp în picioare sunt şi ele predispuse la apariţia varicelor. Viteza de circulaţie a sângelui este foarte lentă. Când stăm prea mult pe scaun, vena primeşte un semnal că nu mai este nevoie de ea. Se atrofiază.”, a mai spus medicul.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…