Cauzele emoționale ale bolilor. Furia crește tensiunea, obezii sunt înfometați de iubire

Ce ascund, de fapt, bolile pe care le avem? Există o legătură directă între bolile noastre fizice şi ceea ce simţim şi gândim. Afecţiunile reprezintă, într-un fel sau altul, reacţia corpului la propriul tipar de viaţă. Specialiștii sunt de părere că persoanele oneste se îmbolnăvesc mai rar și sunt ocolite de diabet, problemele cu oasele, accidentele cerebrale, Alzheimer.

Oamenii meticuloși nu se expun riscurilor și sunt preocupați într-o mai mare măsură să adopte și să păstreze un stil de viață sănătos, iar în cazul persoanelor imature, la cele indecise, lipsite de încredere există riscul ca acestea să facă diabet, dar și alte boli cronice, care apar din cauza unui conflict psihologic generat de un asemenea tip de personalitate.

Oamenii pasivi pot suferi de cancer, iar cei obezi sunt însetați de iubire, depresivii suferă de constipație, iar cei emotivi au probleme endocrine.

Există, de asemenea, convingerea că la persoanele cu o inteligență scăzută există un mai mare risc de a suferi de anxietate, demență, tulburări de stres posttraumatic.

Dacă suferi de miopie de fapt te temi de viitor, iar în caz de hipermetropie, nu reușești să vezi în jurul tău sau te faci că nu le vezi ignorându-le.

Dacă ai probleme cu gâtul, spun specialiștii, ar fi semn că nu eşti drept cu cei din jurul tău, iar dacă ai probleme cu urechile și auzul nu auzi doleanțele celor din jur sau te prefaci că nu le auzi.

Afecțiunile ginecologice ar indica probleme de stres în viața sexuală, schimbarea partenerului putând fi o soluție.

 Pesimiștii prezintă un risc de deces prematur cu 19% mai mare decât optimiștii

Există o teorie conform căreia optimismul reduce nivelul hormonului stresului, denumit cortizol. Pe de altă parte, optimismul stimulează sistemul imunitar și ne protejează de stresul psihologic.

Însă, prea mult optimism nu e bun, deoarece o încredere exagerată în forțele proprii duce la asumarea mai multor riscuri.

O personalitate extrovertită este mai ferită de infecții și se reface mult mai repede după o boală, pentru că nivelul de stres este mult mai mic

Un alt studiu arată că o personalitate agresivă este expusă unui risc mai mare să facă depresii severe și se pot îmbolnăvi de ulcer gastric. Furia slăbește sistemul imunitar, mărind tensiunea arterială. Ulcerul este asociat și cu o personalitate rigidă, care nu se poate relaxa  și care preferă singurătatea, iar colericii prezintă risc foarte ridicat de astm. O personalitate ostilă sau pesimistă poate prezența un nivel mai ridicat de colesterol, de a avea probleme cardiace sau de a fi supraponderală.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

15 minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

45 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: