Cauza necunoscută a alergiilor. Specialist: „Nu este posibil ca polenul să fie nociv pentru noi. Organismul asociază cu o emoție puternică”

Fie că suntem conștienți sau nu de acest lucru, între corp și minte există o legătură foarte puternică. Astfel, anumite afecțiuni, precum alergiile, ar putea avea o cauză psihologică.

Corpul ar putea somatiza anumite emoții puternice deoarece organismul folosește un mecanism de apărare. Somatizarea are loc, în fond, atunci când o persoană internalizează foarte multe trăiri negative.

Pentru a „elibera” aceste emoții puternice, corpul poate dezvolta diferite afecțiuni și simptome fizice.

Acest lucru se poate întâmpla și în cazul alergiilor, susține Lorina Buga, specialist în psihosomatică, în cadrul emisiunii „Vorbește lumea” de la PRO TV.

Alergiile ar putea fi cauzate de emoțiile negative

„Psihosomatica este disciplina medicală care presupune că există întotdeauna o legătură între cum gândim, emoțiile noastre și corpul nostru. Adică și corpul ne influențează modul de gândire.

Dacă vorbim de copilași de până în 10 ani, întotdeauna este vorba, de fapt, despre un conflict al părinților sau la care copilul a asistat, la o ceartă. În spatele unei alergii este, în fapt, o frică de separare. De exemplu, copilul asistă la o ceartă, care presupune divorțul părinților, iar în timpul acesta el consumă, ceva legat de lapte, corpul său poate să asocieze acea lactoză cu frica, iritarea că părinții pot să se separe”, explică Lorina Buga.

Astfel, specialistul subliniază faptul că, de fapt, mintea noastră asociază un anumit agent alergen cu o emoție puternică. Din acest motiv, organismul dezvoltă o rezistență, care se manifestă prin alergii.

Este necesar să descoperim emoția care a declanșat alergia

„Nu se poate ca florile sau polenul să fie nocive pentru noi, căci atunci cu toții ar trebui să avem acea reacție. Însă pentru o anumită categorie de persoane el devine nociv. Căutând acea traumă în trecut, momentul în care a fost declanșat, realizăm că organismul a asociat un miros cu o emoție puternică. Iar în momentul în care conștientizăm situația, este important să disociem și să ne spunem ‘Stai, că polenul nu este nociv, ci de fapt frica mea de a rămâne fără un proiect au de a rămâne fără partener’. Mai mult, este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, a mai spus Lorina Buga, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

17 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

47 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: