Cauza nebănuită a inflamației în organism. Este un aliment pe care îl consumi aproape zilnic

Inflamația este un factor de risc pentru multe afecțiuni severe. Aceasta nu provoacă întotdeauna și, de fapt, nu este mereu diagnosticată în mod corespunzător.

Inflamația din organism stă la baza multor probleme de sănătate. Adesea, sunt ameliorate numai simptomele bolilor. Pentru a elimina complet problema de sănătate, însă, este indicat să găsim cauza inflamației și să eliminăm riscul.

Chef Florin Dumitescu a vorbit despre o cauză majoră a inflamației: pâinea. Deși este greu de crezut, alimentul pe care îl consumăm aproape zilnic poate cauza inflamație și probleme de sănătate.

Cu siguranță, nu este vorba despre orice tip de pâine, ci despre pâinea care conține mulți conservanți și alte substanțe.

Potrivit chef-ului, două ingrediente sunt permise în pâine: apa și făina. De asemenea, modul de preparare este important, pentru a elimina glutenul. Glutenul este, de fapt, elementul care declanșează inflamația.

Pâinea, cauza inflamației din organism

„Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta? Îți explic o chestie. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine.

Și a făcut gaură în beton. Că ăla a căzut ca picătura chinezească și peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 cm.

Și aia se întâmplă, de fapt, cu ceea ce mâncăm noi. De aceea, în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită cu ceva.

E cel mai simplu, și eu mănânc asta, mâncați lipie: făină cu apă și nu ai nicio problemă”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu în cadrul podcastului creat de George Buhnici.

Cel mai bun mod de preparare

Pâinea cu maia este lăsată la dospit mult mai mult și cu cât este lăsată la dospit mai mult, dospirea se termină și începe fermentația. În momentul ăsta nu mai există gluten.

Un sfat: intoleranților la gluten le recomand ciabatta, dar ciabatta făcută ca la carte, pentru că are undeva la 40 și ceva de ore de dospire”, a spus chef. Florin Dumitrescu.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

12 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

31 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

52 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: