Din cuprinsul articolului
Cauze dureri de spate și de articulații. Durerile puternice de spate și de articulații pot fi cauzate de o deficienţă de vitamine. Deficitul de vitamine B și D poate contribui la apariția durerilor de spate și articulare.
Deficitul de vitamine din complexul B poate contribui la durerile de spate și articulații prin mai multe mecanisme:
Deficitul de vitamina D poate cauza dureri de spate și articulații prin mai multe mecanisme, iar înțelegerea acestora poate ajuta la elucidarea conexiunii dintre aceste deficite și simptomele musculo-scheletale:
Absorbția slabă a calciului: Vitamina D joacă un rol crucial în absorbția calciului din intestinul subțire. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Când nivelurile de vitamina D sunt scăzute, absorbția calciului poate fi compromisă, ceea ce poate duce la o densitate osoasă mai mică și la o fragilitate osoasă crescută. Oasele mai slabe pot deveni mai susceptibile la fracturi și leziuni, inclusiv cele care afectează coloana vertebrală și articulațiile.
Inflamația: Deficitul de vitamina D poate fi asociat cu niveluri mai ridicate de inflamație în organism. Inflamația cronică poate afecta țesuturile articulațiilor, provocând dureri și disconfort. În plus, inflamația poate agrava afecțiuni reumatice, cum ar fi artrita reumatoidă sau osteoartrita, și poate agrava durerile de spate.
Funcția musculară redusă: Vitamina D este, de asemenea, importantă pentru sănătatea mușchilor. Un deficit de vitamina D poate duce la slăbirea mușchilor, ceea ce poate afecta negativ postura și sprijinul pentru coloana vertebrală. Mușchii slăbiți pot determina o mai mare solicitare a articulațiilor și pot contribui la apariția durerilor.
Sensibilitatea la durere: Unele cercetări sugerează că deficitul de vitamina D poate crește sensibilitatea la durere a unei persoane. Acest lucru poate face ca disconfortul asociat cu durerile de spate sau articulații să fie mai pronunțat.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…