Pudra de talc sau pudra pentru bebeluşi este un lucru des întâlnit în majoritatea caselor, chiar şi acolo unde nu sunt copii. Multe femei utilizează acest praf în scopuri cosmetice, fiind convinse că el face pielea să fie mai moale şi să arate mai tânără. Dacă e cazul dumneavoastră, atunci trebuie să vă opriţi.
Pudra de talc creşte riscul femeilor de a fi diagnosticate cu cancer ovarian cu 33%, mai ales dacă e folosită în zona genitală.
Epidemiologul Dr. Daniel Cramer afirmă că cel puţin 10.000 de femei dezvoltă cancer ovarian ca urmare directă a utilizării zilnice a acestei pudre.
Talcul este făcut dintr-un mineral denumit silicat de magneziu hidratat, ce face parte şi din compoziţia azbestului care e un amestec de silicat de magneziu şi silicat de calciu.
Pentru femeile care au în familie un istoric al acestei boli şansele de îmbolnavire sunt şi mai mari. Acesta, ajuns în anumite tipuri de ţesut (cum ar fi cele din interiorul plămânilor sau al ovarelor) produce iritaţii locale, care, intreţinute prin expunerea prelungită, cresc mult riscul de cancer.
Date şocante
Deja în 1982 cercetările arătau o legătură clară între pudra pentru bebeluşi şi cancerul ovarian. S-a dovedit că femeile ce utilizează pudre bazate pe talc sunt de 300 de ori mai expuse la riscul de a fi diagnosticate cu cancer.
Cercetarea a ajuns pe paginile New York Times, iar presiunea din partea presei şi a societăţii a forţat corporaţia Johnson and Johnson să descopere adevărul ascuns în spatele produsului său.
Citiţi şi urmaţi indicaţiile de pe etichetă
Dacă aveţi o sticlă de pudră în casă, luaţi-o şi citiţi atent eticheta şi avertizările de pe ea (apoi aruncaţi sticla).