După un secol de controverse în legătură cu apariția leucemiei, un nou studiu vine cu o ipoteză uluitoare despre motivul apariției leucemiei la copii.
Profesorul Mel Greaves de la Institutul de Cercetare a Cancerului, Londra, a prezentat cel mai amplu studiu publicat vreodată despre leucemia limfoblastică acută (ALL) – cel mai frecvent tip de cancer la copil, potrivit sciencedaily.com.
Expunerea timpurie la microbi i-ar putea proteja pe copii de leucemie. Este concluzia la care a ajuns un cercetător din Marea Britanie după ce a studiat date adunate pe durata a 30 de ani.
Studiul omului de știință arată că sistemul imunitar poate dezvolta cancer dacă nu este expus de la vârste fragede la microbi.
Tocmai de aceea, cercetătorul afirmă că practica întâlnită des în stilul de viaţă modern, de a dezinfecta totul cu soluţii anti-microbi, poate fi una dintre cauzele apariţiei leucemiei acute limfo-blastice.
„Cele mai importante implicații în majoritatea cazurilor de leucemie la copii, cel mai probabil, pot fi prevenite”, afirmă profesorul Mel Greaves.
Boala afectează unul din 2.000 de copii şi este mai des întâlnită în societăţile dezvoltate.
Prima cauză care predispune copiii la leucemie este o o mutatie genetica care apare inainte de nastere, dar numai 1 la suta din copiii nascuti cu aceasta mutatie genetica continua sa dezvolte boala.
Profesorul Greaves sugerează că societatea modernă este un paradox. Progresul a dus la o expunere din ce în ce mai mică la microbi, rezultând o ”defectare” a sistemului imunitar.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…