Cătina. Uleiul de cătină acționează ca un tonic general, ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Uleiul de cătină este extras din semințele și fructele acestei plante. Constituie un important leac pentru sănătatea epidermei și se regăsește atât sub forma de ulei, cât și de ceai, însă al doilea nu are o putere atât de mare de vindecare precum uleiul.
Uleiul de cătină este bogat în vitaminele A, B, C și în minerale cum sunt magneziul, calciu și fierul. Mai conține și acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 (bun pentru piele, ten și unghii) și Omega-9.
Printre compușii cei mai importanți ai plantei se numără și carotenoidele și serotonina. Aceasta din urmă combate infecțiile din organism și contribuie la vindecarea rănilor și a arsurilor.
Este adjuvant în afecțiunile ORL neurologice, dermatologice, ale aparatului digestiv, ameliorează simptomele bolilor de inimă și este recomandat și în problemele urogenitale.
Uleiul de cătină este un bun remediu pentru tratarea anemiilor, are efecte antiîmbătrânire, iar industria cosmetică îl folosește ca ingredient în cremele antiaging, datorită capacității de a combate ridurile.
Uleiul de cătăină este de ajutor pentru a scăpa de stările de oboseală datoprită conținutului de Omega-3 și Omega-7.
Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și multor tipuri de carotenoide cât și substanțelor anticancerigene (principii amare, arginină, serotonină), uleiul de cătină este un remediu recomandat bolnavilor de cancer.
De asemenea, uleiul de cătină este un aliat al ficatului și acționează ca un protector al acestui organ, ajutând la eliminarea toxinelor și substanțelor nocive din organism.
Este recomandat și pentru a reduce riscul de cancer la nivelul ficatului.
Substanțele anticancerigene din ulei inhibă dezvoltarea celulelor maligne, întăresc sistemul imunitar, reduc efectele chimioterapiei și ajută la ameliorarea simptomelor apărute în cancerul gastric, pulmonar și rectal.
Reduce stresul, anxietatea și starea de oboseală.
Pentru că este bogat în antioxidanți, uleiul de cătină luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind astfel infecțiile.
Ajută organismul să distrugă virusurile, bacteriile și în acest mod nu se vor mai produce infecții. Uleiul de cătină este recomandat, de asemenea, pentru o inimă sănătoasă, contra aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, dar și contra infarctului.
Uleiul de cătină, datorită substanțelor sale nutritive, este una dintre modalităţile prin care putem reduce riscul apariţiei cancerului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor sub 12 ani, persoanelor alergice și celor care suferă rinichi ori intestine.
Uleiul de cătină nu trebuie consumat în doze mari, deoarece poate duce la deshidratarea organismul și poate afecta rinichii.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…