Din cuprinsul articolului
Administrarea vaccinului anti-COVID se poate face și la copiii cu vârste de peste 12 ani, a decis Agenția Europeană a Medicamentului. În acest sens, România a început campania de vaccinare anti-COVID a copiilor cu vârsta curpinsă între 12 și 15 ani, fiind prima țară din U.E. care ia o asemenea decizie. Câți copii au acceptat imunizarea, până în acest moment?
Se pare că tinerii își doresc să se imunizeze anti-COVID, în ciuda reticenței multor persoane. Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID oferă mai multe detalii despre numărul exact al copiilor vaccinați și, de asemenea, cum decurge campania de imunizare.
Peste 100.000 de copii au fost imunizați până acum cu serul anti-COVID produs de Pfizer/BioNTech, a anunțat cu puțin timp în urmă coordonatorul campaniei naționale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță. El a lansat un nou apel la vaccinare cu accent pe copiii care au peste 12 ani, de altfel singurii care pot primi serul anti-COVID, scrie Rador.
„Copiii noştri nu trebuie să rămână acasă să facă școală online, copiii noștri trebuie să interacționeze, trebuie să își dezvolte abilitățile sociale, abilităţile cognitive, trebuie să deprindă încă de pe acum care sunt principalele valori.
În ultimele 72 de ore s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până la acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani.
Cred că este un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă, pentru că indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru”, declară medicul Valeriu Gheorghiță.
Vaccinul are rolul de a proteja cele mai vulnerabile categorii de persoane, însă acesta poate spori această protecție cu fiecare persoană vaccinată, reducând riscul transmiterii.
„De asemenea, și celor care nu sunt în evidență cu boli cronice, vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de transmitere, reduce riscul de infecție și în felul acesta protejează mai bine familia noastră, protejează mai bine mediul și colectivitatea din care copiii noștri trebuie să facă parte”, a adăugat medicul.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…