Câte ore de fasting sunt necesare pentru a reduce senzația de foame

Tot mai multe persoane sunt fascinate de rezultate promiţătoare ale postului intermitent, care ajută nu doar în lupta cu kilogramele în plus, dar şi ca stil de alimentaţie.

Postul sau fastingul intermitent (FI), respectiv limitarea consumului de alimente la o fereastră prestabilită, este un regim popular de pierdere în greutate.

O fereastră de zece ore înseamnă să vă limitaţi programul zilnic de alimentaţie la zece ore şi să postiţi în restul de 14 ore. De exemplu, dacă mâncaţi prima masă la ora 9 dimineaţa, ar trebui să mâncaţi ultima îmbucătură până la ora 19.00, spun cercetătorii, scrie News.ro.

Mâncatul într-o fereastră de 10 ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu un nivel mai scăzut al foamei, arată rezultatele celui mai amplu studiu ştiinţific de acest tip realizat în Marea Britanie de cercetătorii de la King’s College London.

Beneficii pozitive pentru sănătate

În ciuda faptului că unii susţinători ai FI promovează în mod obişnuit ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, constatările acestui nou studiu arată că şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de 10 ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi modificări ale dispoziţiei, energiei şi foamei.

Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea într-un cadru real”, a declarat dr. Sarah Berry, de la King’s College London şi cercetător şef la ZOE.

Experţi: regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv

Rezultatele arată că regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, şi au fost observate îmbunătăţire a stării de spirit, a nivelului de energie şi a foamei.

Cercetătorii au constatat pentru prima dată că cei care au practicat alimentaţia cu timp limitat, dar nu au fost consecvenţi zi de zi, nu au avut aceleaşi efecte pozitive asupra sănătăţii ca cei care au păstrat acelaşi ritm în fiecare zi.

Un număr de 37.545 de persoane din aplicaţia ZOE Health au finalizat perioada de intervenţie principală de trei săptămâni. Participanţii au fost rugaţi să mănânce aşa cum ar fi făcut-o în mod normal în prima săptămână, iar apoi să respecte o fereastră de zece ore pentru a mânca timp de două săptămâni.

Participanţii foarte implicaţi au fost în proporţie de 78% femei, cu o vârstă medie de 60 de ani şi un Indice de Masă Corporală de 25,6. Participanţii cu o fereastră de masă mai lungă înainte de intervenţie au văzut un beneficiu şi mai mare pentru sănătatea lor.

Impactul alimentelor asupra sănătăţii

Potrivit autorilor, acest studiu se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care arată importanţa modului în care mâncăm. Impactul alimentelor asupra sănătăţii nu ţine doar de ceea ce mâncăm, spun cercetătorii, ci şi de momentul în care alegem să consumăm mesele, iar mâncatul într-o anumită fereastră de timp reprezintă un comportament alimentar important care poate fi benefic pentru sănătate.

În plus, descoperirile arată că nu trebuie să mâncăm tot timpul. Mulţi oameni se vor simţi sătui şi chiar vor pierde în greutate dacă se limitează la a mânca într-o fereastră de zece ore, sunt concluziile cercetătorilor care au condus acest studiu.

Recent Posts

HOROSCOP. Zodiile binecuvântate de astre în luna iulie

Horoscopul lunii iulie 2024 arată faptul că majoritatea zodiilor traversează o perioadă ideală pentru vindecare…

3 ore ago

Tu cum ții telefonul în mână? Modul în care ții telefonul reflectă trăsăturile tale de personalitate

Astăzi, vă prezentăm un test psihologic conceput pentru a vă ajuta să vă descoperiți tipul…

3 ore ago

Atenţie! Unele medicamente te pot lăsa fără permisul auto. Recomandările poliţiştilor

Poliţia Română anunţă că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive şi recomandă conducătorilor auto să…

4 ore ago

Ortorexia, o tulburare de alimentație mai puţin cunoscută

Ortorexia (Orthorexia nervosa) este o tulburare caracterizată de faptul că persoana afectată dezvoltă o obsesie…

4 ore ago

Rafila anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii. Veşti bune pentru pacienţii cu HIV-SIDA

Bugetul Ministerului Sănătăţii ar putea fi suplimentat săptămâna viitoare, astfel încât să fie alocate resurse…

4 ore ago

Pensionarii care vor avea pensia recalculată anual. Câți ani de muncă au?

Pensionarii militari vor fi supuși unei ajustări constante a pensiilor dacă un proiect de act…

5 ore ago

Citeste si: