Pentru mulți dintre noi, cafeaua este o componentă esențială a rutinei zilnice. Oferă un plus de energie, fie că este vorba de o ceașcă consumată la prima oră a zilei, fie de o cană care să ne ajute să trecem peste un moment de moleșeală în timpul zilei.
În plus, cafeaua contribuie la reducerea și prevenirea unor boli precum anumite tipuri de cancer, boli de inimă, boli hepatice, Alzheimer și diabet. Recent, cercetătorii din Portugalia au descoperit că efectele pozitive pe care le obținem din băutura nelipsită în rutina de dimineață sunt și mai speciale, conform TheTakeout.
Dr. Antonina Starodubova spune că doza sigură de cafea este diferită pentru fiecare și depinde de greutatea unei persoane. Dar câtă cafea poți bea?
„Unii experți insistă asupra necesității de a limita cantitatea de cofeină care intră în organism. Pentru a calcula volumul permis al unei băuturi, ei recomandă să vă folosiți propria greutate. Formula este simplă: aveți voie să consumați nu mai mult de 3 mg de cofeină. la 1 kg de greutate corporală . De exemplu, dacă o persoană cântărește 70 kg, atunci își poate permite să bea nu mai mult de 210 mg de cofeină pe zi. Aceasta este aproximativ egală cu 5-6 căni de ceai negru sau 3 espressouri mici”, spune nutriționistul.
„Oamenii care au fost diagnosticați cu boli ale sistemului cardiovascular sau au probleme cu tractul gastro-intestinal ar trebui să fie deosebit de atenți la cafea”, spune specialistul. Proprietățile benefice ale cafelei constau în efectul său asupra sistemului nervos central al corpului uman. Pentru a crește tonusul, a obține un val de energie și a activa activitatea creierului și a corpului, puteți consuma băutura în cantități moderate. Acest lucru este valabil mai ales pentru acele persoane care nu suferă de boli ale inimii, vaselor de sânge, intestinelor, stomacului și sistemului nervos.
„Pentru a nu vă dăuna organismului, ar trebui să monitorizați dozele consumate de băuturi. Norma zilnică pentru o persoană sănătoasă este de cel mult 3 căni pe zi. Consumul a până la 5 căni de cafea pe zi poate duce la un număr suplimentar de probleme: tulburări ale somnului, oase fragile, tulburări ale sistemului nervos central”, spune expertul.
Dacă aveți următoarele simptome sau ați fost diagnosticat anterior cu anumite boli, probabil că ar trebui să renunțați la băutură. Efecte secundare care pot apărea la consumul regulat: vertij, migrenă, dureri de cap frecvente și ascuțite, urinări frecvente sau incontinență urinară.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…