Câtă cafea este normal să consumi dacă ai diabet. Uite care este cantitatea corectă

Câtă cafea este normal să consumi dacă ai diabet. Uite care este cantitatea corectă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, însă medicii trag semnal de alarm și spun că oamenii  diagnosticați cu diabet nu ar trebui să consumă multă cafea. Uite care este cantitate recomandată de specialiști. Un studiu publicat în Journal of Clinical Nutrition aduce detalii despre proprietățile cafelei de a reduce riscul de diabet de tip 2.

Studiul arată că o ceașcă suplimentară de cafea pe zi reduce riscul de a dezvolta boala cu patru până la șase la sută, sugerând că antioxidanții neutralizează stresul oxidativ din organism, care poate duce la disfuncția celulelor beta pancreatice.

Ce fac antioxidanții dietetici?

„În primul rând, acesta este un studiu populațional mare. În al doilea rând, se concentrează nu pe cofeină, ci pe antioxidanți care combat inflamația. De mult timp, se crede că inflamația și stresul oxidativ au dus la dezvoltarea unor boli cronice precum diabetul, chiar complicându-l. Cafeaua conține compuși bioactivi antiinflamatori.

Stresul oxidativ poate contribui la patogenia diabetului de tip 2

Deși obezitatea și inactivitatea fizică sunt cunoscute a fi factori de risc majori pentru diabetul de tip 2, studiile arată că stresul oxidativ poate contribui la patogenia diabetului de tip 2 prin creșterea rezistenței la insulină sau afectarea secreției de insulină. Ce fac antioxidanții dietetici? Ele inhibă reacțiile în lanț de peroxidare. Acest studiu dă credibilitate acestui argument”, a declarat Dr. Ambrish Mithal, președinte al departamentului de Endocrinologie și Diabet, Max Healthcare.

Medicul atrage atenția că nicio persoană nu trebuie să bea mai mult de 400 mg de cofeină sau două căni de cafea pe zi, iar diabeticii chiar mai puțin.

„Studiul spune că o ceașcă suplimentară de cafea pe zi este asociată cu un risc redus de risc de diabet de tip 2. Și iată o avertizare: nu înseamnă că ar trebui să bei cafea toată ziua.

Nicio persoană nu trebuie să bea mai mult de 400 mg de cofeină sau două căni de cafea pe zi, diabeticii chiar mai puțin. Aceste studii presupun că băutorilor de cafea le place cafeaua fără zahăr.

Deși acest lucru este adevărat în Occident, aici preferăm de obicei să-l avem cu lapte și zahăr. Acești aditivi sunt dăunători pentru persoanele care trăiesc cu diabet. Îndulcitorii artificiali și cremele aromatizate nu vor face bine, deoarece cercetările recente arată că ele cresc riscul cardiac în rândul diabeticilor”, a mai spus medicul Mithal.

Specialiștii le recomandă diabeticilor să consume în general, o ceașcă de cafea neagră și asta din cauza îngrijorărilor că excesul de cofeină ar putea crește nivelul anumitor hormoni de stres, cum ar fi adrenalina. Medicii spun că atunci când sunt în exces, acestea determină ficatul să elibereze glucoza stocată, ceea ce oferă un impuls de energie, dar poate crește și cantitatea de glucoză care intră în sânge, dacă nu este epuizată prin activitate.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

11 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: