Sari la conținut

Câtă apă trebuie să bei pe zi dacă vrei să slăbești

apa
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Consumul de apă te ajută să slăbești

Câtă apă să bei ca să slăbești? Bob Harper, un personal trainer din SUA, a realizat un studiu cu ajutorul caruia a descoperit ca apa este un adevarat elixir pentru silueta. Potrivit acestuia, pentru a slabi armonios si rapid, femeile trebuie sa consume 800 de calorii pe zi, in timp ce barbatii, 1.200 de calorii.

De asemenea, este foarte important ca inainte de fiecare masa sa consumi aproximativ 500 ml de apa pentru a ajunge cat mai repede la senzatia de satietate.

Studii anterioare au sugerat ca, atunci bei apa cu 20-30 de minute inainte de masa, apetitul scade considerabil. Hidratarea constanta impiedica, de asemenea, corpul sa retina lichidele. Harper sustine ca astfel vei reusi sa slabesti nu mai putin de 9 kilograme in doar doua saptamani.

Apa ajuta la digestie si la eliminarea toxinelor

Pe langa senzatia de satietate rapida, apa ajuta corpul sa elimine toxinele si rinichii sa functioneze mai bine. De asemenea, apa ajuta sistemul digestiv sa fie mai activ, eliminand rapid constipatia.

Apa are un impact major si asupra colesterolului si reduce nivelul acestuia din sange, avand ca efect slabirea.

Cum bei corect apa

Specialistii sustin ca foarte important este cata apa bei si cand o bei. Nu este indeajuns sa bei 8 pahare cu apa intr-o zi fara sa tii cont de anumite reguli. Potrivit expertilor, exista 5 momente-cheie in care trebuie sa bei apa:

2 pahare de apa imediat dupa trezire ajuta la activarea organelor interne si a metabolismului. Pe termen lung, acest obicei ajuta la mentinerea greutatii.
1 pahar de apa inainte de masa ajuta digestia
1 pahar de apa inainte de baie ajuta la mentinerea ritmului cardiac la un nivel sanatos.
1 pahar de apa inainte de culcare previne atacul de cord si atacul celebral
1 pahar de apa inainte de sala ajuta la reglarea nivelului fluidelor din corp si sa ai mai multa energie.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel