Categories: Stil de viaţă

Cât vor primi pensie, din septembrie, pensionarii cu 35 de ani vechime

Din cuprinsul articolului

În luna septembrie, procesul de recalculare a pensiilor va fi finalizat, marcând momentul în care pensionarii vor începe să primească primele pensii majorate. Conform informațiilor furnizate de Agenția Națională de Pensii (ANP), aproximativ 3.500.000 de pensionari vor beneficia de o creștere medie a pensiei de 40%.

Cu toate acestea, restul de 1.400.000 de pensionari nu vor experimenta nicio majorare și vor continua să primească pensia actuală, fără ajustări.

Potrivit unui articol publicat de Newsweek, adeverințele care vor confirma noile cuantumuri ale pensiilor vor fi expediate prin poștă pensionarilor în perioada 15-31 august. Aceasta vine după ce Casa de Pensii a întâmpinat întârzieri semnificative, amânând procedura de trimitere a adeverințelor de trei ori, cu o întârziere totală de trei luni.

În ceea ce privește impactul recalculării, este important de menționat că există riscul apariției unor surprize neplăcute pentru unii pensionari. Aceasta deoarece majorarea pensiei poate varia semnificativ între pensionarii care au lucrat același număr de ani. De exemplu, un pensionar ar putea beneficia de o creștere de 400 de lei, în timp ce altul ar putea primi o majorare de 1.200 de lei, adică de trei ori mai mare.

Pensie după 35 de ani de muncă

Pentru a ilustra aceste variații, să considerăm două exemple:

  1. Un pensionar cu un punctaj de 1,05 și o pensie actuală de 2.150 de lei, după 35 de ani de muncă, va experimenta o majorare de 300 de lei. Astfel, pensia sa netă va ajunge la 2.450 de lei începând cu 1 septembrie.
  2. Un alt pensionar, cu același număr de ani munciți (35 de ani), dar cu un punctaj de 1, va vedea o creștere semnificativă de 1.230 de lei. În acest caz, pensia netă va ajunge la 3.282 de lei, datorită unui punctaj total de 42,25.

Aceste diferențe substanțiale în creșterea pensiilor între persoane cu aceleași perioade de muncă sunt cauzate de variațiile în contribuțiile efectuate de fiecare individ, inclusiv de salariile mai mari pe care le-au avut în timpul activității lor profesionale.

Recent Posts

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

2 minute ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

21 de minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

42 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

o oră ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

Citeste si: