Sari la conținut

Cât ar trebui să dureze un contact intim ideal. Nici nu bănuiești

îmbătrânire

Din cuprinsul articolului

Cât trebuie să dureze contactul intim. Contrar fanteziilor multora, terapeuţii de cuplu consideră că durata medie este de 7,3 minute la modul ideal. Totuşi, norma de şapte minute trebuie ajustată sau crescută de la cuplu la cuplu.

Durata ideală a unui act intim reuşit este între 3 şi 13 minute, este concluzia cercetătorilor americani de la “Society for S. Therapy and Research”, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Astfel, durata medie este undeva la mijloc, adică în jur de şapte minute. Subiecţii chestionaţi aveau vârste între 20 şi 45 de ani. Medicii români sunt de acord cu aceste statistici, dar spun că trebuie modelate de la cuplu la cuplu.

Cât trebuie să dureze contactul intim

“Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act intim satisfăcător. În acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de altă parte, dacă o partidă depăşeşte 13 minute, atunci devine prea lungă”, atrage atenţia Dan Pereţianu, expert în relații intime la Centrul Medical Povernei din Bucureşti.

O sursă de tensiune care afectează performanţa este chiar “mitul celor şapte minute”. Cercetările au arătat că femeile au nevoie de aproximativ şapte minute pentru a avea orgasm. Astfel, majoritatea femeilor au interpretat acest lucru greşit: dacă nu au ajuns la plăcere maximă în şapte minute, atunci este ceva în neregulă cu ele.

Mai mult, bărbaţii au înţeles că dacă “împing” actul intim dincolo de cele şapte minute, şansele ca partenerele lor să ajungă pe culmile plăcerii sunt cu atât mai mari.

Niciuna din aceste interpretări nu este corectă, atrage atenţia dr. Barbara Keesling, autoarea cărţii “Plăcerea intimă”. Dacă unele femei pot avea climax în scurt timp de la penetrare, altele vor avea mult după ce trec cele şapte minute. Altele nu vor avea avea climax deloc, indiferent de durata actului intim.

“Dacă după 10-12 minute nu au ajuns la plăcerea maximă, e clar că nu vor mai ajunge”, adaugă specialistul Pereţianu.

Totul depinde de anatomia proprie, de libidou, de tensiunea şi frustrările acumulate.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel