Cât timp va trebui să purtăm măști de protecție? Chiar dacă un vaccin este implementat, majoritatea populației ar trebui protejată împotriva COVID-19 înainte ca purtarea măștii să se oprească. Experții spun că ar putea fi posibil ca masca să devină o normă culturală mai generală, mai ales în timpul sezonului rece și gripal.
Știrile mai multor potențiali vaccinuri împotriva coronavirusului oferă speranță pentru sfârșitul pandemiei, dar experții avertizează că este posibil să purtăm măști și să folosim alte linii directoare, cum ar fi distanțarea socială, timp de cel puțin încă un an.
Factorul principal va fi cât de repede poate fi administrat un vaccin. Companiile care dezvoltă aceste vaccinuri au oferit calendare optimiste, însă unii experți au cerut prudență cu privire la durata procesului.
„Ştirile sunt încurajatoare, dar mai e cale lungă în acest proces: mai întâi trebuie dovedit că vaccinul va funcţiona, apoi el trebuie autorizat şi apoi el trebuie să ajungă la suficent de multe persoane pentru a putea spune că are succes”, a declarat medicul Patrick Kachur, profesor la Columbia University Mailman School of Public Health din New York.
Dr. Colleen Kraft, ofițer medical asociat la Spitalul Universitar Emory din Atlanta, a spus că, deși vaccinul ar putea fi disponibil pentru majoritatea populației în decurs de un an, coronavirusul ar trebui să fie mai puțin răspândit înainte ca obiceiul de purtare a măștii să se oprească.
„Nu cred că vom renunţa prea curând la purtatul măştii, dacă oamenii continuă să se comporte aşa cum o fac acum”, a spus Kraft. „Cu cât vor fi mai mulţi care refuză să poarte mască şi fac din asta o chestiune care ţine de libertatea personală, cu atât va trebui să purtăm mai mult timp aceste măşti”, a spus medicul.
De asemenea, Kraft a spus că, din moment ce vaccinul va trebui administrat în două doze, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.
„Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…