Categories: Stil de viaţă

Cât timp rezistă în congelator carnea, peștele și legumele

Știi cât rezistă în congelator carnea și alte alimente? Multe alimente pot fi păstrate în congelator mult mai mult timp decât credem noi: luni de zile sau chiar un an. Din păcate, deseori aruncăm unele produse din congelator, considerând că s-au alterat, deşi ele sunt în continuare foarte bune.

Prin expunerea la temperaturi foarte scăzute, de -18 grade Celsius, bacteriile nu se mai pot dezvolta pe alimente.

Teoretic, alimentele pot fi congelate oricât de mult, dar în timp calitatea lor scade, de aceea este bine să ţinem cont de aceste informaţii extrem de utile.

FreezerLabels.net a realizat un infografic în care prezintă cât timp poate fi păstrat la congelator fiecare aliment.

Peştele poate fi congelat între 2 şi 6 luni

De exemplu, anumite tipuri de carne pot fi congelate în siguranţă chiar şi un an de zile, scrie Huffington Post.
Este vorba de fripturile de porc sau de vită, dar şi de curcanul sau puiul congelat întreg.

Viţelul şi mielul trebuie congelate doar 9 luni, la fel şi bucăţile de pui sau curcan.

Organele interne (limbă, inimă, ficat, rinichi) se păstrează doar 3-4 luni.

Carnea gătită se poate congela 2-3 luni, şunca doar o lună, iar cârnaţii cel mult 1-2 luni.

Şi pâinea sau prăjiturile pot fi congelate fără probleme. Pâinea poate fi păstrată 2-3 luni, iar prăjiturile între 2 şi 4 luni.

Peştele poate fi congelat între 2 şi 6 luni, iar în cazul homarilor sau al crabilor termenul poate fi extins la 1 an de zile.

Ouăle crude, scoase din coajă şi puse în cutiuţe, pot fi păstrate o lună, iaurtul 2 luni, untul 6-9 luni, iar margarina un an.

Brânza nu ar trebui congelată mai mult de 6 luni.

Şi legumele sau fructele pot fi congelate, chiar şi un an de zile, iar supele sau tocăniţa 2-3 luni.

Şi mâncarea gătită poate fi păstrată în singuranţă: 3 luni pentru paste sau orez şi 2 luni pentru pizza. Alimente care nu trebuie păstrate la congelator

Există şi alimente care nu trebuie congelate. Printre acesta se numără produsele ambalate în vacuum, cafeaua, maioneza, smântâna, salatele, merele, cerealele, peştele la conservă, pepenii, vinetele, cartofii, băuturile acidulate, inclusiv berea, salata verde, varza, ouăle fierte, ridichile.

 

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

17 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

47 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: