Din cuprinsul articolului
Sunteți gata să vă schimbați măștile vechi de pânză cu N95, așa cum recomandă unii experți, dar prețul mai mare și două cuvinte mici – „de unică folosință” – vă fac reticenți. Cât timp poți purta cu adevărat un N95 și să te protejezi pe tine și pe alții de riscul de infectare?
„Îl port pe a mea timp de o săptămână”, a spus Linsey Marr, profesor de inginerie civilă și de mediu la Virginia Tech.
Materialul și capacitatea de filtrare ale unei măști N95 „nu se vor degrada decât dacă o freci fizic sau nu faci găuri în ea”, a spus Marr. „Trebuie să fii într-un aer cu adevărat poluat… câteva zile înainte ca acesta să-și piardă capacitatea de a filtra particulele. Deci, le poți purta cu adevărat mult timp.
„Oamenii au vorbit despre 40 de ore – cred că este în regulă. Într-adevăr, se vor deteriora sau curelele se vor slăbi sau poate se vor rupe înainte de a-și pierde capacitatea de filtrare”, a adăugat ea.
Motivul pentru care măștile N95 sunt desemnate ca fiind de unică folosință este că sunt clasificate drept măști medicale, a spus Erin Bromage, profesor asociat de biologie la Universitatea din Massachusetts Dartmouth, potrivit CNN.
În mediile medicale, lucrătorii din domeniul sănătății își schimbă măștile mai des pentru a evita „contaminarea încrucișată a camerei pacientului cu echipamentul care a fost purtat într-o cameră a unei persoane infecțioase și apoi să se mute în camera alăturată și să aducă acea infecție cu tine”, a spus el. „Când apoi luaM un lucru de calitate medicală care este de unică folosință și îl expunem în publicul larg, nu ne facem griji de o posibilă contaminare încrucișată a diferitelor medii în care se află oamnii. Este vorba într-adevăr de a vă oferi protecție.”
În comparație cu măștile din pânză, N95-urile montate corespunzător previn mai bine particulele mici să vă pătrundă în nas sau în gură, datorită anumitor materiale – cum ar fi fibrele de polipropilenă – care acționează atât ca bariere mecanice, cât și electrostatice pentru aerul comun, principalul motor al infecției cu coronavirus.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…