MULTE afecțiuni de sănătate pot cauza călătorii mai lungi la toaletă, dar practicienii din domeniul sănătății avertizează împotriva transformării acestei nevoi într-un obicei. Potrivit unui expert în wellness, călătoriile la toaletă nu ar trebui să depășească o anumită perioadă de timp.
Sondajele arată că britanicii petrec în medie trei ore și jumătate pe săptămână la toaletă. Majoritatea acestor oameni dau vina pe plictiseala, relaxare si igienă. Într-un sondaj din 2018, 80% dintre respondenți au dezvăluit că statul pe toaletă este un răgaz pentru a petrece timp singur.
Potrivit unui expert, totuși, petrecerea unor perioade prelungite de timp la toaletă poate prezenta unele riscuri pentru sănătate.
Statul prea mult timp la toaletă face ca presiunea să crească în interiorul rectului și anusului, creând terenul propice pentru dezvoltarea hemoroizilor.
Hemoroizii sunt termenul medical pentru vasele de sânge care se formează în exterior în jurul anusului sau în interiorul rectului inferior.
Vasele externe sunt în general vizibile pentru ochi, mai ales dacă sunt însoțite de un cheag de sânge.
Afecțiunea a fost asociată istoric cu constipația cronică, precum și cu efortul excesiv în timpul mișcărilor intestinale.
Petrecerea unor perioade prelungite de timp pe toaletă poate, de asemenea, interfera cu fluxul de sânge către și dinspre zonă.
Potrivit Harvard Health, acesta este motivul pentru care afecțiunea este răspândită în rândul femeilor însărcinate, deoarece uterul lor mărit apasă pe vene.
Expertul în sănătateStephanie Taylor, fondatorul StressNoMore, a declarat: „În timp ce ți-ar putea plăcea să stai la toaletă, să citești ziarul sau să navighezi prin rețelele de socializare, acest lucru ți-ar putea afecta rectul.
Când stai acolo, cu anusul la un alt nivel decât restul jumătății inferioare, acest lucru pune o presiune suplimentară asupra venelor din rectul inferior, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la hemoroizi care pot fi incomozi și pot duce la sângerare rectală.”
Ea a continuat: „Evitați să stați prea mult timp pe toaletă. În schimb, stai doar atâta timp cât ai dorința de a merge și, dacă nu se întâmplă nimic, ridică-te și fă altceva”.
Potrivit unui studiu, statul pe toaletă ar trebui să dureze doar cinci minute pentru a vă deschide intestinul și dacă ați stat mai mult de 15 minute, fără mișcare intestinală, acest lucru ar putea indica că sunteți constipat.
Deși compilațiile de hemoroizi sunt rare, ele există.
O complicație cunoscută a afecțiunii este anemia, o afecțiune caracterizată prin lipsa celulelor sanguine sănătoase.
Deoarece celulele sanguine transportă oxigen la țesuturile corpului, acesta poate provoca simptome precum oboseală și menstruații extrem de dureroase..
O altă complicație cunoscută a afecțiunii sunt hemoroizii strangulari, care apar atunci când alimentarea cu sânge a hemoroizului intern este întreruptă.
În unele cazuri, acest lucru poate provoca dureri extreme.
În cele din urmă, hemoroizii pot duce uneori la cheaguri de sânge, care sunt cunoscuți din punct de vedere medical sub numele de hemoroizi trombozați.