Sari la conținut

Cât te costă să ai dinți ficși în 24 de ore. Procedura e la mare căutare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dinți ficși în 24 de ore. Românii devin din ce în ce mai interesați de intervențiile stomatologice cu laser, în locul celor clasice, realizate cu bisturiu, chiurete și substanțe antibacteriene, interesul lor pentru proceduri cu tehnologie modernă fiind de 3 ori mai mare în 2023-2024 față de 2022, arată datele unei clinici de pe piață care folosește tehnologia laser.

Cererea pentru aceste proceduri cu instrumente inovatoare a crescut accelerat în ultimii ani și s-a dublat în 2024 față de anul anterior, pentru a evita durerea, pentru a rezolva probleme dentare mai rapid și pentru a se recupera într-un timp cât mai scurt. Cea mai căutată procedură cu laser este cea pentru dinți ficși în 24 de ore, prin care este obținută o dantură completă și nouă în cel mult o zi.

“În proporție covârșitoare, de peste 90%, românilor le este teamă de dentist și de durerea care poate apărea în procedurile stomatologie. Opt din 10 pacienți care ajung în cabinetele noastre, pentru tratamente cu laser, raportează experiențe neplăcute sau chiar traumatizante din proceduri dentare anterioare, în care au fost folosite metode clasice de intervenție.

Însă în cabinetul de stomatologie nu mai trebuie să existe durere nici la tratarea unei simple carii, nici în cazuri mai complexe, mai ales că în prezent avem la îndemână tehnologie inovatoare, aceeași care este folosită și în străinătate, în SUA sau Japonia. Prin folosirea tehnologiei laser, pacientul va avea parte de două mari beneficii pe care nu le poate avea niciodată prin metodele clasice de tratament și anume biostimularea și efectul bactericid.

Românii preferă tratamentele stomatologice cu laser pentru că nu mai au de ce să se teamă de durere și astfel sunt mai relaxați și mai convinși să meargă la stomatolog. Frica de dentist este în continuare unul dintre motivele principale pentru care românii evită să trateze problemele dentare, dar tehnologia laser schimbă în bine percepția românilor și vom vedea îmbunătățiri ale sănătății orale la nivel de țară”, declară Laurențiu Dorobanțu, CEO și co-fondator al clinicii premium laser Deos Dental.

Laser vs bisturiu: cele mai frecvente intervenții stomatologice cu tehnologie inovatoare

În ultimii ani, tratamentele cu tehnologie laser sunt preferate atât de adulți, cât și de copii, în cele mai multe cazuri, de la intervenții chirurgicale pentru extracții sau implanturi la proceduri mai simple simple, cum ar fi eliminarea cariilor sau albirea dinților. Laserul este un fascicul de lumină care rezolvă eficient și fără durere orice problemă medicală, de la o simplă carie, la implanturi dentare, tratarea bolii parodontale și la alte intervenții chirurgicale complexe.

Cei mai mulți români ajung în cabinet atunci când problemele dentare sunt acute, iar 10% din motive de prevenție sau de estetică. Astfel, 6 din 10 pacienți vin pentru intervenții complexe, și anume implanturi dentare asistate laser și tratarea parodontozei cu laser, care sunt rezolvate fără durere, cu cea mai modernă metodă denumită Deos Laser Smile, arată datele clinicii.  Tratamentele de canal și curățarea cariilor se află, de asemenea, printre cele mai căutate proceduri.

Conform statisticilor oficiale, 8 din 10 români cu vârsta peste 35 de ani au o boala parodontală într-o formă incipientă sau mai avansată, care duce într-un final la pierderea dinților. Din această cauză, numărul persoanelor fără dinți care ajung în cabinet crește exponențial de la an la an.

Cât te costă să ai dinți ficși în 24 de ore

Astfel, cea mai căutată intervenție în ultimul an, și cea mai complexă de altfel, este procedura dinți ficși în 24 de ore, pentru completarea și reabilitarea danturii într-o singură zi. Numărul solicitărilor pentru această procedură s-a dublat în ultimul an, românii alocând între 17.000 și 25.000 de euro pentru a avea o dantură nouă în cel mult o zi. Cererea este în continuă creștere, în special printre pacienții cu vârsta între 45 ani și 50 ani.

“Procedurile cu laser sunt preferate de români, inclusiv pentru copii, atât pentru evitarea durerii și recuperării mai rapide, cât și pentru costul similar față de procedurile clasice, cu bisturiul și anestezie. Prețurile pentru o procedură cu laser pornesc de la 597 lei și ajung la mii sau zeci de mii de euro în cazul intervențiilor complexe. În clinica noastră folosim în totalitate tehnologia laser, în toate procedurile, pentru rezolvarea problemelor dentare sau înfrumusețării dinților românilor.

Ne aflăm printre primele clinici care au înlocuit bisturiul cu laserul, având protocoale unice pe chirurgie laser și pe tratament de paradontoză. În România, tehnologia laser nu este încă folosită la capacitate maximă în stomatologie, însă de acum piața a început să o recunoască. Cu această metodă inovatoare, rezultatele sunt mult mai bune decât prin metode clasice, însă este nevoie de studiu din partea stomatologilor și de atenție în folosirea laserului. Pacienții din țară și românii din diaspora apreciază foarte mult când este folosită în intervențiile stomatologice”, explică Laurențiu Dorobanțu.

Astfel, piața de stomatologie din România se află într-o evoluție constantă, iar numărul românilor care merg la stomatolog este în creștere, fiind tot mai conștienți de faptul că sănătatea dinților generează alte probleme de sănătate și influențează starea lor generală, conchid specialiștii.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel