Categories: Stil de viaţă

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare de sănătate

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare. În general, un pacient care nu este asigurat prin CNAS poate fi spitalizat într-o unitate medicală de stat doar în cazul unei situații de urgență.

După ce starea de urgență încetează, pacientul neasigurat CNAS trebuie să fie informat cu privire la această schimbare, fiind conștient că internarea sa în spital este posibilă numai cu condiția plății cheltuielilor de spitalizare în afara situației de urgență.

În aceste circumstanțe, vorbim despre servicii medicale minime gratuite la care un pacient neasigurat poate avea acces.

Este evident că aceste servicii medicale gratuite sunt strâns legate de necesitatea ca pacientul să se confrunte cu o situație de urgență.

Printre serviciile medicale gratuite la care un pacient neasigurat poate avea acces se numără serviciile medicale pentru urgențe, supravegherea și depistarea bolilor cu potențial endemoepidemic și serviciile de consultație și monitorizare a sarcinii.

Cât te costă o zi de spitalizare la un spital de stat dacă nu ai asigurare

Este important ca persoanele neasigurate prin CNAS să înțeleagă că o zi de spitalizare într-o unitate medicală de stat poate implica costuri semnificative. De regulă, vorbim despre un cost minim de 60 de euro pe zi, dar acesta poate crește până la câteva sute de euro pe zi, în funcție de unitatea medicală și de problema de sănătate a pacientului, conform observator.ro.

S-a observat, de asemenea, că mulți oameni s-au plâns de costurile ridicate din spitalele de stat, în raport cu calitatea serviciilor oferite. Este adesea dificil să se ajungă la o soluție într-o astfel de situație, deoarece reprezentanții spitalelor au dreptul de a solicita evacuarea pacienților care nu sunt asigurați prin CNAS și care nu își pot plăti spitalizarea.

În cazul în care un astfel de pacient se confruntă cu o astfel de situație, în cele din urmă, unitatea medicală poate lua măsuri legale împotriva acestuia pentru a recupera banii datorați.

Totuși, chiar și în absența unui venit sau a unui loc de muncă stabil, persoanele pot alege să se asigure pe cont propriu în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

10 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

29 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

50 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: