Din cuprinsul articolului
Dulciurile pot fi, de asemenea, sănătoase și benefice pentru organism. De fapt, acestea sunt necesare pentru a oferi energie organismului și anumiți nutrienți esențiali, în funcție de dulcurile alese. Acestea, în mod ideal, ar trebui să fie cât mai naturale și neprocesate.
Dulciurile sunt atât un răsfăț, cât și un mod de a-i oferi organsimului nutrienți esențiali și energie. Acestea susțin echlibrul organismului, mențin funcțiile corpului prin aprotul de energie și, de asemenea, sunt foarte sănătoase pentru anumite organe, precum creierul.
Totuși, trebuie să știi că dulciurile recomandate sunt cele cât mai sănătoase, din surse sigure și cât mai puțin procesate, precum fructele, mierea, fructele uscate, gemul de fructe (fără zahăr adăugat) și ciocolata neagră.
Zahărul rafinat, conținut de majoritatea dulciurilor de pe rafturi, este una dintre cele mai periculoase și dăunătoare substanțe pentru organism. Acesta este asociat cu dezvoltarea inflamației în organism și a unor afecțiuni grave, precum cancerul.
Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie de ce dulciurile pot fi sănătoase și, de asemenea, care sunt cele mai bune opțiuni pentru a evita produsele pline de zahăr rafinat.
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.
Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.
Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…