Categories: Ştiri sănătate

Cât se sănătoase sunt dulciurile pentru organism, de fapt? Specialist: „Trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm”

Dulciurile pot fi, de asemenea, sănătoase și benefice pentru organism. De fapt, acestea sunt necesare pentru a oferi energie organismului și anumiți nutrienți esențiali, în funcție de dulcurile alese. Acestea, în mod ideal, ar trebui să fie cât mai naturale și neprocesate. 

Dulciurile sunt atât un răsfăț, cât și un mod de a-i oferi organsimului nutrienți esențiali și energie. Acestea susțin echlibrul organismului, mențin funcțiile corpului prin aprotul de energie și, de asemenea, sunt foarte sănătoase pentru anumite organe, precum creierul.

Totuși, trebuie să știi că dulciurile recomandate sunt cele cât mai sănătoase, din surse sigure și cât mai puțin procesate, precum fructele, mierea, fructele uscate, gemul de fructe (fără zahăr adăugat) și ciocolata neagră.

Zahărul rafinat, conținut de majoritatea dulciurilor de pe rafturi, este una dintre cele mai periculoase și dăunătoare substanțe pentru organism. Acesta este asociat cu dezvoltarea inflamației în organism și a unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Cât de sănătoase sunt dulciurile pentru organism?

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie de ce dulciurile pot fi sănătoase și, de asemenea, care sunt cele mai bune opțiuni pentru a evita produsele pline de zahăr rafinat.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

14 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

45 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: