Sari la conținut

Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce temperatură

Cât timp putem păstra ciorba la frigider și la ce temperatură pentru a fi proaspătă, fără să se altereze. Termenul de păstrare este dat și de ingrediente.

Românii adoră ciorba, fiind unul dintre preparatele nelipsite de pe masă în România. Cum să nu ne placă o ciorbă acrită cu borș și cu milt leuștean…?

Fie că vorbim de ciorbă de zarzavaturi, de burtă, de văcuță, rădăuțeană, cu perișoare, de potroace, ciorba are un aport important de nutrienți necesari organismului și dă senzația de sațietate rapid.

Ciorba este, de altfel, recomandată și în curele de slăbire pentru că are puține calorii.

De cele mai multe ori, românii obișnuiesc să gătească ciorbă pentru mai multe zile, dar există totuși câteva reguli după care să ne ghidăm.

Ciorba este o opțiune foarte bună pentru felul întâi al unei mese. Gospodinele prepară acest fel de mâncare deoarece are multe avantaje.

Pe lângă faptul că nu este foarte costisitor de făcut și nici foarte dificil, ciorba ne garantează aportul de vitamine.

În sezonul cald, ciorba este cu atât mai recomandată pentru că ne hidratează. Cele mai multe persoane aleg să facă ciorbă într-o cantitate mai mare, pentru a se bucura de ea pentru câteva zile.

Cu toate că este ținută la frigider, nu poate fi păstrată o perioadă prea lungă.

Care este temperatura la care trebuie păstrată ciorba

Acest preparat poate fi și un aliat împotriva răcelilor, deoarece conține mulți nutrienți. Foarte importantă este păstrarea acestui preparat, temperatura și cât timp poate fi păstrată.

În cazul ciorbelor preparate cu acrituri, precum borșul acru, pot fi depozitate la frigider pentru un interval mai mare de 24 de ore. De asemenea, putem păstra la frigider ciorba de legume maximum 48 de ore.

Dacă ați gătit ciorbă sau supă de pui, trebuie să știți că aceasta poate sta în frigider mai bine de 48 de ore. Supa de ciuperci este una dintre supele care pot fi depozitate mai puțin timp la frigider, mai exact, mai puțin de 24 de ore.

Așadar, ar fi indicat ca acest tip de supă să fie gătit doar pentru o zi, fiind consumată în aceeași zi. În cazul în care doriți a pentru câteva zile, să nu mai aveți grija preparării unei noi ciorbe, puteți opta pentru o ciorbă de porc sau vită.

Aceste ciorbe sunt preferate de către români, pentru gustul lor extraordinar. Mai mult, pot fi lăsate în frigider chiar și 72 de ore, deoarece își păstrează compoziția, notează kfetele.ro.

Pentru cei care vor să păstreze ciorba mai mult timp decât cel recomandat, o soluție este congelarea. Pusă în recipiente mai mici, ciorba poate fi păstrată la congelator 2-3 luni fără nicio problemă.

Când este scoasă de la congelator, este bine să se decongeleze în frigider. Niciodată nu dezghețați mâncarea, indiferent despre ce este vorba, la temperaturi ridicate sau în cuptorul cu microunde – cum se mai practică, deși este total greșit.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel