Sari la conținut

Cât de mult poți să slăbești într-o săptămână

pilulele contraceptive

Cât poți să slăbești într-o săptămână. Nutritionistul Lauren Slayton, cunoscuta pentru cartea The Little Book of Thin, care analizeaza toate greselile de nutritie pe care le facem in mod regulat, spune ca nu putem pierde mai mult de 2 kg pe saptamana. Deci nici gand de 2 kg intr-o zi si 10 intr-o saptamana.

Da, desigur, unii slabesc mai repede si altii mai incet. Daca, de exemplu, incepi sa slabesti atunci cand ai un numar mai mare de kilograme de dat jos, sunt sanse mai mari ca la inceput sa scapi rapid de mai multe kilograme. Sau daca duci o viata cu totul nesanatoasa, atunci mult mai usor vei scapa de kilograme schimband obiceiurile, decat daca duceai o viata foarte sanatoasa atunci cand te-ai hotarat sa mai slabesti.

Cât poți să slăbești într-o săptămână

Da, sigur ca se poate, doar ca nu ar trebui sa se numeasca slabire. Pot elimina apa rapid si asta te ajuta sa nu mai fii la fel de pufos. Insa grasimea tot acolo ramane.

Daca vrei sa slabesti cu adevarat si nu doar sa elimini niste apa, atunci un plan de 1 kilogram pe saptamana este mai mult decat suficient. Pentru ca acel kilogram odata dus, ramane dus. Iar asta nu se obtine cu diete chinuitoare, ajunge sa reduci din calorii si sa te apuci de un pic de sport. Altfel, tot ce obtii este sa iti incetinesti metabolismul si sa te obligi singur sa depui mai mult efort ca sa slabesti.

O slăbire foarte rapidă se face în general prin înfometare, eventual combinată cu excesul de sport (supraantrenament). Malnutriția este cea mai gravă. Efectele negative pot fi de la depresie și osteoporoză până la îmbătrânire prematură, tulburări de ciclu menstural, vergeturi sau chiar probleme ale ficatului, stomacului, dezechilibre hormonale. Iar ca efect de bumerang, îngrășarea ulterioară, în general peste nivelul de la care s-a plecat”, atrage atenția nutriționistul Cristian Mărgărit.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel