Fasolea verde este un aliment foarte benefic pentru sănătate, recomandat tuturor vârstelor. Ea vine cu un aport de vitamina K, extrem de necesară sănătății oaselor.
Cercetătorii au descoperit că dacă cineva are destul calciu, dar înregistrează deficit de vitamina K, oasele sale vor avea de suferit.
Vitamina K produce proteinele care ajută oasele să asimileze calciul. Tot vitamina K reglează metabolismul osos, care previne pierderea mineralelor. O căniță cu fasole verde înăbușită conține 15% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina K.
Fasolea verde conține aceiași pigmenți care conferă și altor legume culoarea: roșii, portocalii sau galbene.
Aceștia poartă numele de carotenoide, iar pigmenții au rol antioxidant. Fasolea verde conține 3 carotenoizi importanți: beta-caroten, luteină și zeaxantină, pigmentul principal din zona retinei, esențială pentru menținerea unei vederi sănătoase.
Beta-caroten-ul se transformă în retinol, adică o formă de vitamina A, extrem de utilă pentru o vedere bună.
De asemenea, luteina și zeaxantina ajută vederea și la absorbția luminii albastre, prevenind deteriorarea văzului, în condițiile în care ne petrecem mai bine de jumătate de zi în fața ecranelor.
Tot studiile ne arată că fasolea verde este benefică femeilor însărcinate, datorită conținutului său de acid folic, mineral esențial în această perioadă de sarcină.
O porție de fasole verde conține 10% din doza zilnică recomandată de acid folic necesar organismului, pentru o bună sănătate.
Fasolea verde conține și vitamina C, antioxidantul cunoscut atât de necesar la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta protejează proteinele, grăsimile și ADN-ul de acești radicali liberi, însă vitamina C mai vine cu un beneficiu. Ajută la formarea colagenului, țesutul moale care susține și întărește pielea, oasele, tendoanele și organele interne.
Fasolea verde conține aproape 15% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C.
Așadar, includeți cu încredere acest aliment la masa voastră.