Cât durează să te vindeci de Covid-19 și ce presupune recuperarea

Cât durează să te vindeci de Covid. Depinde de severitatea simptomelor: de la 2 săptămâni până la 6 săptămâni, potrivit site-ului stirioficiale.ro. 

În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariția primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a bolii, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună. 1 din 5 persoane infectate cu coronavirus vor dezvolta o formă severă a bolii.

Cât durează să te vindeci de Covid?

Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor și chiar a depășirii capacității lor. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China. De aceea este esențial să încetim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este micșorarea contactelor sociale. Vă rugăm evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane. Doar împreună ne putem apăra de acest virus.

Long Covid (Covid de lungă durată)

Noi studii arată că pacienții care au fost vindecați de Covid-19 rămân cu afecțiuni pulmonare, probleme în respirație și tuse săptămâni după ce au fost externați, scrie The Guardian.

Efectele de lungă durată și persistente ale coronavirusului asupra sănătății este o temă îngrijorătoare. Ele au fost întâlnite și în cazul unor pacienți cu simptome ușoare. Mulți dintre foștii pacienți s-au plâns de persistența simptome și la săptămâni sau luni după ce au ieșit din spital.

Acum, cercetătorii din Austria au publica rezultatele preliminare ale unui studiu care a urmărit recuperarea unor pacienți care au fost spitalizați cu condiții severe ale bolii.

Rezultatele arată că, la șase săptămâni după ce au fost externați, 88% dintre pacienți încă arată semne ale afecțiunii pulmonare pe radiografii, precum aspectul de cioburi de sticlă. De asemenea, 47% arată că au trecut prin episoade cu dificultăți de respirație. După 12 săptămâni, procentele scad la 56% și 39%.

Studiul arată că deși recuperarea după infectare este un proces de lungă durată, boală nu generează o creștere a afecțiunii plămânului în timp.

Recent Posts

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

6 minute ago

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

17 minute ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

36 de minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

57 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

o oră ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: