Sari la conținut

Cât durează, de fapt, epilarea definitivă cu laserul

femeie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Igiena intimă a femeilor în istorie

Cât durează epilarea definitivă? Nu este într-adevăr pentru totdeauna? Adesea, se înțelege greșit că în urma epilării cu laserul părul nu va mai crește niciodată pe zonele tratate. 

Epilarea este definitivă pentru firele de păr deja existente. Pentru firele de păr care vor urma să apară, pentru că avem un organism viu, trebuie să facem ședințe de întreținere, o dată pe an. Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, a explicat ce presupune epilarea definitivă cu laserul și cui se adresează.

Se poate face epilarea definitivă și vara, sau doar în sezonul rece?

Vorbim în primul rând de tehnologie care permite acest lucru, iar acest sistem Alexandrite, a revoluționat de fapt, tot ce înseamnă epilare definitivă cunoscută. Pentru că acest sistem permite efectuarea tratamentelor și pe perioadă verii fiind foarte sigur pentru pacient.

Tratamentul eliberează energie, o lungime de undă care targhetează direct firul de păr 755nm. Iar acest dispozitiv are marele avantaj că acționează energia foarte țintit. Nu o dispersează în alte zone decât în firul de păr.

Eficiența acestui tip de laser este bazată pe lungimea de undă de 755 nm, care livrează un nivel de energie per puls la nivelul rădăcinii firului de păr, fără ca pielea sau alți cromofori din structura sa (vase de sânge, apă) să aibă de suferit, dovedindu-se unul dintre cele mai sigure aparate la nivel mondial.

Datorită lungimii de undă de 755 nm, care este absorbită specific de melanină, laserul Alexandrite de la Deka este deosebit de eficient și în tratamentul hiperpigmentărilor localizate (efelide sau pistrui, lentigo solar, hiprepigmentări post inflamatorii).

Noul aplicator Moveo al sistemului de epilare definitivă laser Alexandrite – Motus dublează capacitatea de transmisie a energiei laser către piele. Mișcările simple și circulare elimină părul nedorit într-un mod rapid, sigur, eficient și nedureros.

Menționez și faptul că discutăm despre eficiență superioară asupra firelor de păr fine, subțiri, cum ar fi cele cu localizare facială, fiind utilizată pentru toate tipurile de păr, din toate zonele corpului.

Pacientul sau pacienta nu trebuie să se epileze cu metodele tradiționale, ceară sau aparatele electrice de epilat care smulg firul de păr, cu o lună de zile înainte de efectuarea primei proceduri. Iar cu o seară înainte, firul de păr trebuie ras.

Tratamentul de epilare definitivă cu laserul Motus este unul extrem de confortabil, nedureros. Pacienta va face tratamentul purtând ochelari de protecție, în timp ce terapeuta va glisa aplicatorul special pe suprafața pielii de pe care se dorește îndepărtarea părului (facial sau corp).

După o astfel de ședință putem să mergem la plajă?

Putem, trebuie să ne ferim de soare cu două zile înainte de tratament și două zile după. Marele avantaj al acestui tratament este că nu doare, nu sensibilizează pielea absolut deloc. Și cel mai important: este sigur de folosit în perioada verii.

Efectele apar după o singură ședință sau trebuie să trecem prin toate acele protocoale de 5-6 ședințe până la rezultat?

6 ședințe sunt necesare pentru a scăpa definitiv de părul deja existent, dar rezultatele apar după prima ședință. Adică dacă am uitat să ne programăm, putem avea rezultate și după o singură ședință pentru că firul de păr cedează în proporție de 50%.

Numărul de ședințe depinde de diverși parametri individuali, cum ar fi vârsta, greutatea, sexul pacientului, statusul hormonal, medicamente, zona corpului care urmează a fi tratată (fiecare regiune a corpului dispune de un ciclu specific de creștere al firelor de păr), de culoarea pielii, de grosimea și culoarea firelor de păr.

Tratarea anumitor zone (ex. regiunea facială a bărbaților) sau tratarea pielii mai închise la culoare poate necesită un număr mai mare de ședinte.

Tratamentul este recomandat tuturor persoanelor (femei și bărbați) cu condiția ca zona tratată să nu aibă leziuni active, iar firul de păr să fie mai închis decât pielea.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel