Cât de sănătos este acidul hialuronic? Beneficii pentru sănătate, mai puţin cunoscute

Acidul hialuronic se găseşte în mod normal în organismul uman, mai ales în piele şi în cartilagii, dar care, odată cu înaintarea în vârstă, începe să dispară sau să îşi estompeze efectele din cauză că îşi pierde din proprietăţi şi concentraţie.

Acidul hialuronic este folosit atât din motive medicale, cât și din motive estetice. De exemplu, din punct de vedere estetic, acidul poate umple ridurile, poate adăuga volumul pierdut din cauza vârstei în unele zone ale feței și poate „ridica” anumite zone.

Conform statisticilor, injectarea cu acid hialuronic este metoda de înfrumusețare cea mai utilizată de femeile din întreaga lume, inclusiv din România. Aplicat pe suprafața pielii, acidul hialuronic poate reduce ușor vizibilitatea ridurilor, roșeața și dermatitele.

O substanţă produsă în mod natural de organism

Descoperit în 1934 de biochimistul american Karl Meyer, acidul hialuronic este o substanţă produsă în mod natural de organism cunoscută şi sub numele de hialuronan, care se regăseşte mai ales în articulaţii, în zona ochilor şi la nivelul pielii.

Una dintre cele mai îndrăgite proceduri de rejuvenare este injectarea întregii fețe și a gâtului cu un acid hialuronic fluid, elastic. Această terapie, supranumită “izvorul tinereții”, are rolul de a realiza o hidratare profundă a pielii, ce dă un aspect plin de vitalitate și, în același timp, dă tegumentului un boost metabolic.

A fost dovedit științific că, în interiorul pielii, acest produs va realiza o hidratare profundă, iar la exterior se constata o îmbunătățire vizibilă a texturii pielii, diminuarea ridurilor superficiale, creșterea luminozității și o suprafață mai uniforma.

Deoarece, în timp, injectarea acestui produs crește tonusul și elasticitatea tegumentului, se va observa și un ușor efect de lifting. Este important de menționat că această procedură nu schimbă deloc fizionomia pacientei, ci doar hidratează profund pielea.

Antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii

Acest tratament este indicat după vârsta de 25 de ani, atunci când cantitatea de acid hialuronic din piele scade, dar și persoanelor de 20 de ani, pentru diminuarea cicatricilor post-acneice, sau la persoane de 30 ani, pentru hidratare profundă și prevenirea semnelor îmbătrânirii.

Potrivit studiilor, acidul hialuronic are efect lubrifiant, asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină şi reţine apa în ţesuturi. În prezent, este considerat un antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii, fiind ingredientul principal în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii, cu beneficii şi în repararea tegumentului afectat de leziuni uşoare.

Oamenii de știință bănuiesc că procesul de vindecare a arsurilor poate fi accelerat cu ajutorul acidului hialuronic. De asemenea, medicii recomandă adesea, în tratarea gonartrozei, injecțiile cu acid hialuronic. Injectat la nivelul articulației, acesta reduce rigiditatea și lubrifiază articulațiile.

Acidul hialuronic poate fi folosit și în tratamentele oftalmologice, în special în cele pentru tratarea sindromului de ochi uscat.

Potrivit unor studii, suplimentele cu acid hialuronic pot contribui la reducerea simptomelor de reflux gastroesofagian, o afecţiune în care conţinutul stomacului urcă în gât, provocând durere şi afectând mucoasa esofagiană.

Persoanele care au această problemă pot administra acid hialuronic pentru a reface mucoasa deteriorată a esofagului şi pentru a grăbi procesul de recuperare.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: