Din cuprinsul articolului
Specialiştii susţin că această băutură sănătoasă are efecte miraculoase asupra sănătăţii, fiind recomandată nu doar în zilele toride de vară, ci în toate anotimpurile.
De pildă, consumul de apă cu lămâie înainte de masă poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei, fiind un aliat puternic în curele de slăbit.
Conform unui studiu publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, lămâile conţin polifenoli, ale căror proprietăţi antioxidante pot accelera procesul de slăbire. Astfel, dacă, timp de 20 de zile, vei consuma apă cu lămâie, vei observa cum ţi se subţiază talia.
Explicaţia medicilor este că acidul citric din sucul de lămâie stimulează secreţia de acid gastric, care permite organismului să descompună şi să digere alimentele, accelerând metabolismul.
Antioxidanții din lămâie sunt, de asemenea, agenți antiinflamatori puternici, care pot ajuta la reducerea edemelor, permițând astfel organismului să repare orice țesut deteriorat. Pentru persoanele cu boli inflamatorii (cum ar fi artrita), apa cu lămâie poate fi o metodă simplă, dar extrem de eficientă pentru ameliorarea edemelor.
Consumul regulat de apă cu lămâie scade aciditatea din organism și previne acumularea acidului uric din articulații, potrivit doc.ro. Îmbunătățește funcția enzimatică, stimulând ficatul și activând fluxul biliar, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor solubile în grăsimi.
După fiecare antrenament se recomandă un pahar de apă cu lămâie, pentru revigorare şi combatarea durerilor musculare. Totodată, acidul citric scade nivelul de acid uric care poate duce la inflamarea încheieturilor şi la eliminarea senzaţiei de durere.
Lămâia are şi proprietăţi antibacteriene şi, datorită conținutului de vitamina C și antioxidanți, ne protejează în faţa răcelilor şi a gripei, atenunând o serie de simptome supărptoare, cum sunt tusea, febra şi durerile în gât. Şi, pentru că are o compoziţie similară cu cea a sucului gastric, combinaţia de apă cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.
În plus, ameliorează arsurile la stomac și combate balonarea, stimulând şi producția de bilă, atât de necesară pentru funcţionarea normală a colecistului.
Bogate în vitaminele B și C, fier, calciu şi potasiu, lămâile abundă în antioxidanţi (sucul de la o lămâie conţine 30% din cantitatea de vitamina C recomandată zilnic), ajută la absorbţia eficientă a fierului din alimentaţie, taie pofta de mâncare, normalizează tensiunea arterială, împiedică formarea calculilor renali şi reduce considerabil riscul apariţiei unor boli grave, cum este cancerul.
Astfel, consumul regulat de apă cu lămâie îmbunătățește sistemul imunitar, reglează digestia şi elimină toxinele. În plus, sucul de citrice este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii anti-îmbătrânire, pentru că susţine producţia de colagen şi înlocuirea celulelor epiteliale moarte, ajutându-ne să atenuăm apariţia ridurilor.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…