Din cuprinsul articolului
Experții în sănătate susțin că vaccinurile anti-COVID sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor coronavirusului, inclusiv împotriva variantei Delta. În acest sens, specialiștii din Marea Britanie au analizat nivelul de eficiență în cazul serurilor de la Pfizer și AstraZeneca.
Marea Britanie se confruntă cu o situație epidemiologică severă. Cu toate acestea, Anglia a ridicat toate restricțiile anti-COVID, bazându-se pe rezultatele obținute în timpul campaniei de vaccinare.
Autoritățile susțin că restricțiile nu pot continua la nesfârșit, iar vaccinurile anti-COVID vor proteja populația de răspândirea coronavirusului.
Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva variantei Delta?
În Marea Britanie a fost analizată eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca faţă de mai multe variante ale coronavirusului anunță Rador.
Ambele vaccinuri s-au dovedit a fi eficiente şi faţă de varianta Delta, precum şi faţă de mutantul Alpha, care a dominat anterior. Potrivit cercetărilor, în cazul variantei Delta, cele două doze ale vaccinului Pfizer oferă a imunitate de 88%, iar AstraZeneca, de 67%.
Situația din Marea Britanie, tot mai gravă
În Marea Britanie, una dintre cele mai afectate ţări în timpul pandemiei, cu aproape 129.000 de decese, varianta Delta provoacă îngrijorare, de mai multe zile, numărul infectărilor oscilând în jurul cifrei de 50.000 de cazuri pe zi. Distribuitorii de alimente şi reprezentanţii supermarketurilor trag un semnal de alarmă în privinţa deficitului de personal. Ei spun că numărul mare de contaminări în societate îi obligă pe angajaţi să se izoleze, prin urmare, nu mai există personal pentru anumite activităţi.
În ultima săptămână, în Marea Britanie, peste 330.000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. Acest fapt a impuse izolarea nu doar a lor, ci și a persoanelor care s-au aflat în apropierea lor.
Sistemul Național de Sănătate a dezvoltat o aplicație care te alertează pe telefonul mobil dacă te-ai aflat în apropierea unei persoane infectate, chiar dacă nu o cunoști, de exemplu, când ai fost în autobuz, în drum spre serviciu. Dacă primești un astfel de mesaj, intri în izolare.
Se estimează că în acest moment, peste un milion de britanici care nu au coronavirus, dar s-au aflat în apropierea unei persoane infectate nu pot merge la serviciu, întrucât se află în carantină.
Acest lucru creează probleme majore în economie, inclusiv în sectorul alimentar. Supermarketurile au în general stocurile necesare, dar nu au suficienți angajați care să pună produsele pe rafturi sau să le vândă. Unul din lanțurile de supermarketuri a anunțat că angajează urgent 2000 de oameni care să țină locul celor care se află în izolare.
Autoritățile au cerut populației să nu se panicheze și să nu cumpere mai mult decât are nevoie, întrucât aceste probleme sunt de scurtă durată.