Nu degeaba este descris zaharul drept un ucigas tacut. Acesta poate dauna sanatatii fara ai, initial, simptome. Iata ce trebuie sa stii despre pericolul la care te supui consumand zahar!
Zaharul natural, dar mai ales artificial il consumam in exces mai toti dintre noi din simplul motiv ca se regaseste in foarte multe produse pe care la mancam zilnic. Iata la ce trebuie sa acorzi mare atentie!
Zaharul din sucuri
Consumul a doar 300 de mililitri de suc pe zi iti creste riscul de a muri din cauza unor afectiuni cardiace cu o treime, potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate JAMA Internal Medicine.
Efectul devastator asupa ficatului al zaharului
Zaharul poate dauna ficatului la fel de mult ca excesul de alcool, se arata intr-o cercetare publicata in Journal of Hepatology Nature. Nici macar fructoza, substanta naturala care se gaseste in fructe, nu este pe atat de buna pentru corp, daramite zaharul rafinat si cel artificial. Problema cu fructoza este ca e modificata de producatori atunci cand este folosita la indulcirea diverselor produse. Astfel, ea devine nociva. Dupa procesare, reziduurile de fructoza raman in ficat dupa consumarea ei si se transforma in grasimi care ingreuneaza ficatul, generand inflamatii si alte probleme hepatice.
Continuarea pe Lyla.ro