Ambalajele şi recipientele din plastic ne pot îmbolnăvi, este concluzia cercetătorilor americani care au studiat efectul coloranţilor şi al aditivilor toxici pe care îi conţin acestea.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, cei mai afectaţi sunt copiii, în cazul cărora ambalajele din plastic cauzează hipertensiune.
După ce au analizat datele provenite de la aproximativ 3000 de copii, cercetătorii de la New York University’s Langone Medical Centre şi colegii lor de la Univeristăţile Washington şi Penn State University School of Medicine au descoperit că expunerea la ftalaţi produce schimbări metabolice şi dereglări hormonale majore.
Ftalatii sunt substante chimice importante pentru industrie, unde sunt folositi in calitate de plastifianti pentru productia de materiale plastice, vopsele, cosmetice. Ei sunt prezenti in numeroase produse de uz casnic, dar in special in materialele plastice (PVC), casante, căora le conferă elasticitate.
Raportul, publicat în jurnalul Pediatrics a scos la iveală faptul că DEHP (di-2-etilhexil ftalatul) folosit de obicei pentru ambalarea produselor alimentare , creşte tensiunea sistolică.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…