Sari la conținut

Cat de murdara este trusa de machiaj

Orice produs are un termen de valabilitate, inclusiv produsele de machiaj. Dar cate femei se uita cu atentia la termenul de valabilitate si cate isi fac curatenie in mod periodic in trusa?

Prea putine. Multe femei aduna in trusa de machiaj (nu cea portabila), ci cea din toaleta sau de pe budoar o multime de produse. Astfel ca, ocazional, dau peste unul nefolosit de multa vreme si se intreaba „Oare o mai fi bun?” Acesta este primul semn ca trebuie aruncat. In momentul in care o femeie isi pune o astfel de intrebare referitoare la un produs de machiaj inseamna ca acela este deja expirat. Dar nu doar expirarea este o problema in trusa de machiaj, ci si gradul de igienizare a produselor, mai ales al celor folosite in zona ochilor. Sensibilitatea crescuta la mediul extern, lacrimatul si chiar aparitia iritatiilor sau a conjunctivitei sunt un alt semn clar ca produsele de machiaj sunt departe de a fi curate.

Fondul de ten

Pentru ca este tinut intr-un recipient special, acesta nu are prezinta, de regula, foarte multe bacterii. Atata timp cat este bine izolat, nu are un miros neplacut si acopera in continuare bine, fondul de ten mai poate fi utilizat. Atentie insa la orificiul prin care iese fondul de ten. De regula, aceasta este cea care contamineaza produsul care este ulterior intins pe fata. Tocmai din acest motiv orificiul trebuie curatat saptamanal.

Mascara

Acesta este unul dintre cele mai „murdare” produse de machiaj din trusa unei femei. Niciun mascara, chiar daca nu este terminat, nu trebuie tinut mai mult de trei luni. Doar in cazul utilizarii foarte sporadice, mascara poate fi tinut pana la cel mult sase luni.

Aproximativ 79% din toate produsele mascara sunt contaminate cu bacterii, iar acestea au mediul propice, umed si intunecos, pentru a se dezvolta: in tub. Iritatiile la ochi si conjunctivita sunt principalele efecte neplacute ale utilizarii unui mascara murdare.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel