Din cuprinsul articolului
Boala Parkinson este o patologie progresivă a sistemului nervos ale cărei simptome încep treptat și ajung să afecteze mișcarea, provocând tremor, rigiditate musculară, modificarea posturii, pierderea echilibrului sau pierderea mișcărilor automate, printre altele.
Nu există un tratament pentru această boală, a cărei cauză specifică rămâne necunoscută, dar tratamentul poate îmbunătăți semnificativ simptomele.
În acest sens, un nou studiu sugerează că persoanele care suferă de această boală în stadiul inițial și care fac exerciții fizice moderate de una până la două ore de câteva ori pe săptămână „pot avea mai puține probleme în păstrarea echilibrului, mersul pe jos și efectuarea activităților zilnice mai târziu”, după cum subliniază autorii săi într-un comunicat.
Patru ore de activitate fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, pot face diferența în dezvoltarea acestei boli.
Cercetarea, care a fost publicată în jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie, dezvăluie că persoanele care au făcut mișcare regulat pe o perioadă de cinci ani au avut rezultate mai bune la testele cognitive și au avut o progresie mai lentă a bolii decât cei care nu au practicat nicio activitate fizică. .
„Rezultatele noastre sunt incitante, deoarece sugerează că s-ar putea să nu fie niciodată prea târziu ca cineva cu Parkinson să înceapă un program de exerciții pentru a-și îmbunătăți cursul bolii”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Kazuto Tsukita de la Universitatea Kyoto din Japonia.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa a urmărit 237 de persoane cu boala în faza sa incipientă. Vârsta medie a participanților a fost de 63 de ani, iar analiza a durat în total șase ani, astfel încât progresul să poată fi comparat.
„Nivelurile de exercițiu ale participanților la începutul studiului au fost determinate printr-un chestionar care a măsurat timpul și intensitatea din timpul săptămânii precedente a activităților de petrecere a timpului liber, cum ar fi mersul pe jos și cu bicicleta; activitatea casnică, cum ar fi grădinăritul; și activitatea ocupațională.
Cercetătorii au folosit, de asemenea, teste cognitive comune pentru a măsura abilitățile verbale și de memorie ale participanților și pentru a verifica timpul necesar pentru a efectua aceste tipuri de exerciții mentale.
Una dintre constatările după urmărire a fost că persoanele care au făcut cel puțin patru ore de exerciții fizice moderate pe săptămână (cum ar fi dansul sau mersul pe jos) au avut o scădere mai lentă a echilibrului. Cei care au făcut mai puțin de două ore de exerciții săptămânale au avut o progresie mai rapidă a simptomelor.
„Deși medicamentele pot oferi persoanelor cu Parkinson o oarecare ameliorare a simptomelor, nu s-a dovedit că acestea încetinesc progresia bolii”, susține profesorul Tsukita. „Am descoperit că activitatea fizică regulată, inclusiv treburile casnice și exercițiile fizice moderate, pot îmbunătăți evoluția pe termen lung a bolii”, conchide el.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…