Categories: Stil de viaţă

Cât de important este, de fapt, preludiul și cât trebuie să dureze?

Preludiul cuprinde toate mângâierile și jocurile sexuale care preced raportul sexual . În timpul preludiului este stimulat intregul corp si mai ales zonele erogene.  Exclusiv femeilor le apartin urmatoarele zone erogene: sanii, mameloanele, clitorisul, vulva, vaginul (mai ales punctul G), iar barbatilor: scrotul, penisul si sfarcurile. Zonele genitale sunt foarte sensibile la stimulari. Aceste stimulari trebuie sa fie delicate, or ceea ce este agreabil si excitant pentru cineva poate fi dezagreabil si dureros pentru altcineva. Barbatul care nu are cunostinte despre sexualitatea feminina nu va sti ce anume este excitant pentru partenera sa si o femeie n-ar putea sa-i provoace placere partenerului necunoscand sexualitatea masculina.Este esential ca fiecare sa-si cunoasca  propria sexualitate pentru a-l ghida pe celalalt spre propria excitare.
Femeia are nevoie de un preludiu mult mai lung ca al unui barbat. Femeile au nevoie de relaxare inainte de a se bucura de actul sexual. Atatarea si preludiu ii dau acesteai timp sa se relaxeze si sa scape de inhibitii. Atingerile lente , mangaierea zonelor neerogene, ii trezesc dorinta de a fi atinsa in zonele erogene. Atingerea usoara a corpului cu degetele si saruturile ii trezesc femeii toate simturile.

În ceea ce priveşte durata preludiului, părerile sunt împărţite. De la câteva minute la câteva zeci de minute, durata preludiului diferă de la persoană la persoană. Însă este important să se acorde suficient timp începutului de act sexual, astfel încât să fiţi pregătiţi aşa cum trebuie pentru ceea ce va urma. Dacă preludiul este tratat superficial, unii bărbaţi nu vor fi complet excitaţi pentru a menţine o erecţie fermă necesară pentru penetrare sau pentru o partidă de sex prelungită. Iar femeia nu va obţine nivelul de excitare dorit pentru a-şi pregăti corpul pentru actul sexual. Cât trebuie să dureze preludiul? Atâta timp cât ambii parteneri ajung în starea de excitare dorită.

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

15 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

45 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: