Preludiul cuprinde toate mângâierile și jocurile sexuale care preced raportul sexual . În timpul preludiului este stimulat intregul corp si mai ales zonele erogene. Exclusiv femeilor le apartin urmatoarele zone erogene: sanii, mameloanele, clitorisul, vulva, vaginul (mai ales punctul G), iar barbatilor: scrotul, penisul si sfarcurile. Zonele genitale sunt foarte sensibile la stimulari. Aceste stimulari trebuie sa fie delicate, or ceea ce este agreabil si excitant pentru cineva poate fi dezagreabil si dureros pentru altcineva. Barbatul care nu are cunostinte despre sexualitatea feminina nu va sti ce anume este excitant pentru partenera sa si o femeie n-ar putea sa-i provoace placere partenerului necunoscand sexualitatea masculina.Este esential ca fiecare sa-si cunoasca propria sexualitate pentru a-l ghida pe celalalt spre propria excitare.
Femeia are nevoie de un preludiu mult mai lung ca al unui barbat. Femeile au nevoie de relaxare inainte de a se bucura de actul sexual. Atatarea si preludiu ii dau acesteai timp sa se relaxeze si sa scape de inhibitii. Atingerile lente , mangaierea zonelor neerogene, ii trezesc dorinta de a fi atinsa in zonele erogene. Atingerea usoara a corpului cu degetele si saruturile ii trezesc femeii toate simturile.
În ceea ce priveşte durata preludiului, părerile sunt împărţite. De la câteva minute la câteva zeci de minute, durata preludiului diferă de la persoană la persoană. Însă este important să se acorde suficient timp începutului de act sexual, astfel încât să fiţi pregătiţi aşa cum trebuie pentru ceea ce va urma. Dacă preludiul este tratat superficial, unii bărbaţi nu vor fi complet excitaţi pentru a menţine o erecţie fermă necesară pentru penetrare sau pentru o partidă de sex prelungită. Iar femeia nu va obţine nivelul de excitare dorit pentru a-şi pregăti corpul pentru actul sexual. Cât trebuie să dureze preludiul? Atâta timp cât ambii parteneri ajung în starea de excitare dorită.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…