Din cuprinsul articolului
Deși părerile despre vaccinul anti-COVID sunt divizate, specialiștii susțin că imunizarea este cea mai rapidă metodă de a pune capăt pandemiei și de a limita efectele negative asociate cu acest virus. Cât de eficienți sunt anticorpii obținuți după vaccinare, însă, și ce trebuie să știi despre imunizare?
Încă de la dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID, multe persoane au rețineri în privința administrării și a efectelor adverse ce se pot manifesta după imunizare. Deși este adevărat faptul că aceste seruri pot produce reacții post-vaccinare, experții susțin că toate produsele farmaceutice pot avea acest advertisment.
Prof. Dr. Emanoil Ceaușu a explicat în excusivitate pentru DC News cum se dezvoltă anticorpii, cât de eficienți pot fi și, de asemenea, oferă informații despre efectele adverse.
„Trebuie să plecăm de la ideea că nu există vaccin care să nu aibă și reacții adverse, așa cum nu există medicament care să nu aibă reacții adverse. Din fericire, sunt locale sau generale, cu o frecvență nu foarte mare. Sunt și acele reacții mai particulare, care se discută în prezent, dar mereu trebuie puse în balanță avantajele și dezavantajele unui act medical.
În urmă cu două sau trei săptămâni, în Israel, un studiu făcut pe mai mult de 500.000 de persoane vaccinate și cu rapel a indicat că doar 500 au făcut o infecție ușoară. Patru sau cinci persoane au făcut o formă severă. Arată cât de eficientă e vaccinarea la nivel de colectivitate și bineînțeles la nivel de persoană.
Anticorpii care apar după vaccinare te protejează de boală. Diferă de la o persoană la alta, pentru că fiecare persoană reacționează în felul ei. Și mai este un aspect: metodele de determinare nu sunt încă standardizate. Și, atunci, valorile care se oferă persoanelor care caută să determine acești anticorpi variază în funcție de laboratorul la care s-au făcut. Dar, indiferent de valoare, sunt anticorpi protectori”, explică Prof. Dr. Emanoil Ceaușu.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…